Партнер рубрики Події

Депутати міськради на позачерговому засіданні просили у Верховної Ради повернути гроші громадам

Депутати  міськради на позачерговому засіданні просили у Верховної Ради повернути гроші громадам
  • Позачергове засідання сесії Тернопільської міської ради відбулось 11 листопада. Про нього громадськість повідомили за кілька годин до початку.
  • Зібрались депутати, щоб направити звернення до Верховної ради України щодо змін в проєкті бюджету на 2020 рік.

- Практично всі населені пункти України з ініціативи "Асоціації українських міст" приєднались до акції "Поверніть наші гроші громадам", пов'язуючи це з тим, що готується до прийняття проєкту закону "Про держбюджет на 2020 рік". У положеннях є цілий ряд небезпек, що несуть відсутність фінансування для всіх населених пунктів, - зазначив міський голова Сергій Надал. - Тобто зменшаться доходи місцевих бюджетів всупереч тому, що за останні роки значно збільшили повноваження у сфері відповідальності органів місцевого самоврядування. І вони не будуть мати фінансового підкріплення та забезпечення. 

Також міський голова зазначив, що в 2018 році повноважень у громад було вдвічі більше, ніж ресурсу, який надали громадам на їх реалізацію. Тенденцію підтримують і в цьому році.

У проєкті, за словами Сергія Надала, не передбачено фінансування належних зарплат та надбавок освітянам, як це було анонсовано. Не передбачено належного фінансування для медицини (на неї прогнозують лише 60% із потреб попереднього року), також  не передбачили оплату роботи медикам у закладах загальної та середньої освіти. Про останнє детальніше читайте у матеріалі "Медсестри в школах можуть зникнути. Що про це думають батьки та освітяни?"

Відео дня

Також із бюджету планують забрати надходження за акциз на продаж нафтових продуктів, а це, за попередніми розрахунками, 75 мнл грн в рік,  які використовують на ремонт доріг та прибудинкових територій. Під загрозою також питання пільгового проїзду. 

- Якщо порахувати усі додаткові видатки, які може отримати Тернопіль, а  це понад 200 мільйонів гривень, - сказав Сергій Надал. - Власне, така ситуація у всіх громадах. Тому всі міські та сільські ради стурбовані і звертаються до керівництва держави, яке, можливо, погано проінформоване. 

Звернення скерували до Голови Верховної Ради та до Прем'єр-Міністра.У ньому розписали шляхи вирішення найбільших фінансових питань у громаді. Його підтримали 33 депутати.

Відеотрансляцію із засідання можна переглянути у записі нижче. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 Тимчасове відключать газ в центральній частині Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up