Депутати міськради вимагають в уряду скасувати карантин вихідного дня. "Слуга Народу" - проти

Депутати міськради вимагають в уряду скасувати карантин вихідного дня.  "Слуга Народу" - проти
  • Звернення, щодо скасування карантину вихідного дня та недопущення повного локдауну в Україні за розгляд депутатів запропонував депутат від ЄС Віктор Овчарук. 
  • Звернення підтримали усі депутати, окрім представників партії "Слуга народу".

Звернення до Кабінету Міністрів. щодо скасування "карантину вихідного дня та недопущення локдауну" на розгляд сесії запропонували депутати від фракції "Європейська солідарність". Після того, як його зачитав депутат Віктор Овчарук, інші фракції запропонували внести деякі зміни та направити його від усього депутатського корпусу міськради. 

Звернення, під час сесії, зачитав секретар міської ради Ігор Гірчак. 

- Міська рада Тернополя, керуючись волею громадян, вимагає в уряду скасувати так званий "Локдаун вихідного дня" і перейти до реальної боротьби, а не показових дій, - йдеться в тексті документу. - Прикриваючись "карантином вихідного дня", насправді уряд продовжує виділяти кошти з гарантованого "ковідного" фонду на власні, переважно піарні проєкти. Більшу частину коштів перед виборами викладали на показові викладання асфальту, показові перерізання стрічок різноманітними чиновниками. В той же час громадяни не отримали обіцяної допомоги для підтримки медичної сфери. 

Відео дня

Посилаються депутати і на те, що з міського бюджету вже витратили понад 80 млн грн на оплату зарплат лікарям, закупівлю обладнання та медикаментів. 

Запропонували свою позицію

Серед карантинних обмежень, депутати запропонували такі:

- правоохоронні органи мають штрафувати за порушення конституційних норм, а не за гарантоване конституцією право працювати.

- Кошти "Ковідного фонду" передавати виключно на потреби медицини,

- Покарати винних у нецільовому використанні коштів з цього фонду.

- Виплатити медикам обіцяні 300% до зарплати.

- Забеспечити державне фінансування на технічне забеспечення та закупівлю медичного обладнання, яке необхідне для лікування хворих на коронавірус.

- Скасувати недієвий "карантин вихідного дня", який нищить місцеву економіку. 

Зі зверненням погодились не усі

Проте, не усі депутати погодились із такою позицією. Депутат від пропрезидентської партії "Слуга Народу" Денис Фаріончук висловив позицію представників цієї політсили в міськраді. 

- Ми розус=міємо проблеми та втрати бізнесу, пов'язані з "карантином вихідного дня", але це краще ніж повного локдауну, при якому втрати для бізнесу будуть значно більшими, - зауважив депутат. - Щодо доплат медикам, просимо не спекулювати на цій темі та не вводити нікого в оману: всі працівники лікарень, які мають хворих на коронавірус, отримують доплати.

Зрештою, звернення таки затвердили переважною більшістю голосів. Проти проголосували лише двоє депутатів. Ймовірно, представників "Сили людей".

Також Денис Фаріончук повідомив, що якщо уряд запланує ввести повний локдаун, то він зобов'язаний попередити про це не менше ніж за тиждень до його початку, для того, щоб підготуватись. 

А ви підтримуєте позицію депутатів щодо скасування карантину вихідного дня? Напишіть відповідь у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Sergey Sergey

    От дибіли
  • Людмила Задорожна

    Ні в якому разі не скасовувати карантин вихідного дня але в вести повний локдаун по всій Україні
  • Василь Зозуляк

    А ще нехай би депутати прийняли постанову скасувати короновірус. Ну і добре було б прийняти постанову про скасування зими і запровадження літа, бо громадяни мерзуть
  • Olga Kokailo

    При карантину неможливо скасовувати тому,що збільшиться кількість хворих. А може  його немає?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up