Партнер рубрики Події

Депутати облради пропонують зняти Головка з посади. Той вирішив поговорити із фракціями без преси

Депутати облради пропонують зняти Головка з посади. Той вирішив поговорити із фракціями без преси
  • У Тернополі не вдалося провести сесію обласної ради. Голова облради Михайло Голово вирішив її перенести, однак депутати з цим не погодилися та вирішили приймати рішення. Дехто пропонує зняти Головка з посади через корупційний скандал.
  • Що відбувається у обласній раді Тернополя? Роповідаємо.

Сесія обласної ради малась відбутися о 10:00 у вівторок, 22 серпня. Однак голова ради Михайло Головко повідомив, що сесію переносять через недостатню кількість депутатів.Він швиденько покинув сесійну залу та не реагував на вигуки депутатів. 

Це обурило обранців, які вирішили не розходитися. Станом на 11:00 у сесійній залі є 35 депутатів. Цієї кількості достатньо для проведення сесії. Однак через те, що Михайло Голово переніс сесію – її проведення не буде законним. Не працює і система «Віче». 

Перший заступник Головка Володимир Болєщук запропонував компроміс - провести депутатські збори. В такий спосіб можна буде законно прийняти рішення про заборону ходи моспатріархату на території області, яка, до слова, розпочалась 19 серпня. 

Відео дня

Більше читайте за посиланням:

Головко прийшов на сесію облради, але швидко покинув залу. Депутати продовжили без нього

Вирішили провести збори

35 депутатів одноголосно підтримали рішення про те, щоб провести збори. Також до порядку денного додали рішення звернутися до Михайла Головка, щоб той скасував своє рішення і сесія відбулася, оскільки для цього є достатня кількість депутатів. 

– За шкірку, звʼязаним чи розвʼязаним треба привести пана Головка і змусимо провести цю сесію. Ми прийшли, а він собі щось вирішив, – кажуть депутати.

Депутатка Вікторія Кривоніс закликала колег нарешті відкрити очі та прибрати Михайла Головка з посади. Також у своєму зверненні вона закликає зняти з посади і інших чиновників, яких НАБУ підозрює у корупції. 

Читайте також:

Затримали Михайла Головка і двох заступників голови ОВА. Їх підозрюють у вимаганні 1,8 млн грн

Де насправді воюють заступники голови ОВА, яких підозрюють у отриманні хабаря? Ми дізналися

Підозрюваному в хабарництві голові Тернопільської облради повернуть кошти, які в нього вилучили

Група депутатів та представники ЗМІ вирішили піти до кабінету Головка близько 11:15 та закликати його провести сесію. Спілкуватися з журналістами Головко відмовився. Аргументував це проведенням планового засідання.

Врешті, після розмови, депутати повідомили, що Михайло Головко не проти проведення сесії. Вона відбудеться орієнтовно о 13:00.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • Іштван Рікович

    Крадуть сидячі інваліди і харашо жирують суки
  • Ванджура Володимир

    Фракція СВОБОДА вся , покинула сесійне засідання разом з головком . САБОТАЖ ! мали голосувати проти хресної ходи мпцу до лаври . Така фракція СВОБОДА і її програма дій .підтримка калаборантів !  Свобода - юдейський проект.
  • Nadiya Shulyk

    Купа ідіотів здибали іншого клоуна
  • Yura Yrchick

    Давно пора

keyboard_arrow_up