Партнер рубрики Події

Держекоінспекція документів на "Водну арену" досі не побачила

Держекоінспекція документів на "Водну арену"  досі не побачила

Держекоінспекція таки вирушила подивитись, чи проводяться роботи з будівництва «Водної арени». Адже, якщо в проекті іде мова про реконструкцію гідротехнічних споруд та про укріплення берегів, то цей проект мав би пройти екологічну експертизу. Однак, в в інспекцію ніхто не звертався. 

Після візиту на ділянку  в цій інстанції очікують документів, які уже другий тиждень обіцяють їм надіслати причетні до «Реконструкції гідротехнічних споруд веслувального каналу з добудовою центру веслування та водних видів спорту з інфраструктурою “Водна арена» в м. Тернопіль.

Нагадаємо, у вересні 2017 року не лише розіграли тендер на будівництво «Водної арени» та заключили договір, але й почали деякі роботи. Чи мали право це робити – під питанням, адже ще не усі необхідні кроки для законного будівництва зробили.  Приміром, нічого ще не видавали Управлінні Державної архітектурно-будівельної інспекції. Також  були – ні сном, ні духом – про  початок якихось  і в Держекоінспекції. Тут нам повідомили, що вийдуть оглянути місце робіт. Про це ми писали у статі «Що приховує «Водна арена» за 62 мільйони».

- Нам пообіцяли в КП «Об’єднання парків», що нададуть, але не надають інформації, - каже керівник Держеконіспекції Едуард Ференц. -  Що  ми хотіли побачити:  проект, документ, що посвідчує право користування земельними ділянками, хотіли побачити, що то  за вид робіт має проводитись. Ми знаємо, що частина території на початку вона є об’єктом природно-заповідного фонду  і належить КП «Об’єднання парків», а частина  території - далі туди по каналу, протяжністю , десь біля кілометра,  знаходиться за межами населеного пункту, на території Білецької сільради. Тому, фактично, там би мало бути два розпорядника землею  і мали би бути розроблені проекти землеустрою, видані документи, що посвідчують право користування земельною ділянкою. Тоді можуть приступати до її освоєння - проектанти чи замовники набирають собі підрядників. Але, звичайно, на кожен об’єкт має  бути проектна  документація. У ній має бути розділ «Оцінка впливу на навколишнє  природнє середовище». 

Відео дня

Такого розділу, як і проекту в цілому, в Держекоінспеції ще не бачили. Очільник інспекції чув, що проектну документацію розробляє  проектний інститут «Тернопільський Промбудпроект» і нібито вона зараз на експертизі в ДП «Укрдержбудекспертиза», проходить експертну оцінку надійності будівництва, міцності.

- Ми виїжджали на місце, дивилися, що ділянка спланована, очищена, - каже він.  -  Від моста, там де починається канал, в ту сторону як до Чистилова - в протилежну сторону від озера, протяжністю біля кілометра, земельна ділянка фактично вирівняна, спроектована.  Ну, чистенька, можна сказати.  Бо там були такі всякі зарослі, кущі, сміття, а тепер вона рівна. На цій ділянці, як бачив проект в Інтернеті, має бути доріжка. Чи робляться роботи з укріплення берегів, я не побачив. Але бачив, що там провели підготовчі роботи. Тобто, далі там будуть проведені якісь роботи. 

У КП «Об’єднання парків» екоінспекції пояснили, що нічого такого  на території, запланованій під «Водну арену» не робили. Мовляв, просто провели підготовчі роботи. 

- У цьому підприємстві сказали, що замовник проекту  - управління капітального будівництва облдержадміністрації, - додає пан Ференц. – А в управлінні кажуть, що начальник їхній у відпустці, а більше ніхто нічого сказати не може. 


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Світла вивчіть законодавство. Наданий час немає ніякої екологічної експертизи проектів будівництва. Нехаводьте людей в блуд. Якщо пан Ферннц немає на чому заробляти і получается відкати, то хай міняє професію, а нехай мається популізмом.

    Світлана reply Анонім

    Тут ми поцікавились, чи повинен проект, де йдеться про гідротехнічні споруди, проходити екологічну експертизу. А екоінспекція поцікавились у міста, хто і що робить. - Якщо проводять якісь роботи з укріплення берегів, або будуються нові гідротехнічні роботи дійсно по тих дамбах , то це підпадає під види діяльності, що становлять підвищену екологічну небезпеку, - сказав очільник Держекоінспекції в області Едуард Ференц

    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Podii/scho-prihovue-vodna-arena-za-62-milyoni-10648141.html

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up