Партнер рубрики Події

У торф'яній котельні на Купчинського були перевищення шкідливих викидів - Держекоінспекція

У торф'яній котельні на Купчинського були перевищення шкідливих викидів - Держекоінспекція

Держекоінспекція знайшла  у викидах з котельні на Купчинського перевищення по оксиду вуглецю

 

Працівники Держекоінспекції знайшли перевищення у викидах  з торф'яної котельні на вул. Купчинського. Йдеться про перевищення у викидах по оксиду вуглецю. Внаслідок цього ТОВ “Тернопільтепло” отримало припис, а його директор — штраф у розмірі 136 грн.

Нагадаємо, 6 липня Держекоінспекція на колективне звернення тернополян провела позапланову перевірку котельні на Купчинського,14/а. Фахівці інспекції заміряли, чи є перевищення показників забруднюючих речовин. Результати обіцяли за тиждень. Про це йшлося у статті “Котельня на Купчинського заважає нормально дихати і спати, скаржаться тернополяни”. Cамі ж скаржники припускали, що ТОВ “Тернопільтепло” підготувалося до перевірки, а ймовірний штраф, який міг загрожувати адміністрації у випадку виявлення перевищення, називали смішним. 

Що ж врешті виявили перевіряючі, розповів очільник Держекоінспекції в області Едуард Ференц. 

- Держекоінспекцією в Тернопільській області було проведено перевірку ТОВ “Тернопільтепло”, працювала тільки котельня по вулиці Купчинського, - каже він. - Провели заміри і встановили перевищення нормативу вмісту забрюднюючих речовин в атмосферне повітря по оксиду вуглецю. Це означає, що не повністю згорає паливо, в цьому випадку  - торф. І це означає, що ТОВ “Тернопільтепло” не проведено відповідно пусконалагоджувальної роботи,  що призводить до перевищення цього нормативу.

Такі перевищення при перевірках Держекоінспекцією, за словами пана Ференца, трапляються нерідко. У цих випадках інспекція суб'єктам господарювання дає припис з вимогою вжити заходів щодо дотримання нормативів вмісту забруднюючих речовин. Суб'єкти господарювання повинні відреагувати, провести ці роботи і знову ж таки показати інспекції результати після пусконалагоджувальної роботи або запросити працівників лабораторії задля повторної перевірки.

- Наразі ТОВ “Тернопільтепло” такий припис отримала, - продовжує пан Ференц. -  Але  на цей час котельня на Купчинського перестала працювати і, за наявною  інформацією, вони будуть проводити ці роботи після того, як почнеться опалювальний сезон. Бо зараз спеціально запалювати котельню не потрібно, адже потім пройде 2-3 місяці, і їм знову треба буде проводити пусконалагоджувальну роботу, запускати котельню, щоб вона відпрацювала певний період і тоді вивести її на нормальний режим.

Наразі посадову особу підприємства — директора ТОВ “Тернопільтепло” Андрія Дмитраша, продовжує пан Ференц, притягнуто до адмінвідповідальності за ч.1 ст. 78 КУпАП “Порушення порядку здійснення викиду забруднюючих речовин в атмосферу або впливу на неї фізичних та біологічних факторів”. Він отримав максимальний штраф за цією статтею - вісім неоподаткованих мінімумів (136 грн. - прим. ред.) Інспектори склали на нього протокол та винесли постанову, запропонували у 15-денний добровільно  відшкодувати суму штрафу. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up