Партнер рубрики Події

Дешевше 5000$ не буде: нардепці Людмилі Марченко повідомили про підозру у зловживанні впливом

Дешевше 5000$ не буде: нардепці Людмилі Марченко повідомили про підозру у зловживанні впливом

Національне антикорупційне бюро України опублікували запис розмови, де нардепка, її помічниця та невідома особа обговорюють можливості перетину кордону для чоловіка за грошову винагороду.

Як повідомляли журналісти «20 хвилин», ввечері, 5 липня, у мережі з’явилась інформація про затримання народної депутатки Людмили Марченко. За кілька годин народний депутат від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко повідомив, що обшуки проводять в народної депутатки від «Слуги народу» Людмили Марченко.

На офіційній сторінці НАБУ з’явилася інформація, що працівники викрили нардепку та її помічницю на отриманні хабаря за вирішення питання про надання дозволу фактично на перетин кордону. При тому, що через військовий стан чоловікам – громадянам України, віком від 18 до 60 років, обмежили виїзд за межі країни.

«За даними слідства, підозрювана сприяла у винесенні відповідних розпоряджень обласний військових адміністрацій та внесенню даних в інформаційну систему шлях. Це фактично ставало «зеленим світлом» на виїзд закордон особам, їх оформлювати як водіїв, що здійснюють перевезення для ЗСУ і гуманітарну допомогу», — повідомляють на сторінці НАБУ.

Відео дня

Детективи і прокурори задокументували отримання нардепкою та її помічницею 5 300$ за такий дозвіл.

Національне антикорупційне бюро України опублікували розмову, яку вели нардепка, її помічниця та невідома особа. Запис розмови за 17 березня 2023 рік.

На відео чітко чути, як помічниця нардепки розповідає невідомому чоловіку про підготовку документів. Також жінка не приховує свою нервовість. Вона переймається, аби всі документи підійшли, а сума не стала за ніч більшою.

Під час розмови помічниця нардепки називає суму за виїзд в розмірі 5000$. Чоловік питає, чи можна хоч трохи зробили знижки, але жінка відмовляє.

Також НАБУ опублікували скріни з листування між нардепкою та її помічницею. Вони обговорюють перелік документів та коли зможуть вирішити питання з виїздом.

Читайте також:

Підозрюють банкіра з Кременця, який допомагав «ухилянтам» перетнути кордон

Отримав 6 тисяч доларів за довідку ВЛК про непридатність до служби — судитимуть жителя Чорківщини

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олександр Кіяшко

    За які кошти такий будинок?
  • Olga Borodina

    Ганьба

keyboard_arrow_up