Дев’ятеро військових Тернопільської частини – у госпіталі. У них підтвердили COVID-19: як почуваються

Дев’ятеро військових Тернопільської частини – у госпіталі. У них підтвердили COVID-19: як почуваються
  • Почуваються військові добре, симптомів коронавірусу у жодного не було і зараз немає.  Виявили недугу під час планового масового тестування.
  • Як вдалось нам дізнатись, всі, хто підхопили вірус – контрактники. Були в той час на полігоні. Точної цифри військовослужбовців ми називати не маємо права, проте людей там було дуже багато.
  • Протестували й всіх, хто зараз перебуває на території в/ч А 3215. Тут інфікованих немає.

У дев’ятьох військовослужбовців Тернопільської військової частини А 3215, 44-тої артилерійської бригади, підтвердили коронавірус. Причому жодних симптомів у них не було. Наразі всі інфіковані перебувають у Рівненському госпіталі. Їхній стан, запевняють медики, - задовільний.  

Цю інформацію «20 хвилин» отримало у відповідь на запит до командування Медичних сил Збройних сил України від 25 травня.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у військових підозрюють коронавірус.

Відео дня

- У військовослужбовців підтверджений діагноз захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, - повідомив у відповідь на журналістський запит начальник штабу - заступник командира в/ч А0928 полковник медичної служби Андрій Галушка. - Їм проводили лабораторне дослідження методом ПЛР у клініці лабораторної діагностики Військово-медичного клінічного центру Західного регіону у м. Львів. Та повторно у Національному військово-медичному клінічному центрі «ГВКГ» м. Київ. Результати позитивні. Всі військовослужбовці з позитивними результатами ПЛР 24 травня госпіталізовані до Рівненського військового госпіталю.

Як вдалось нам дізнатись, всі військові – контрактники. Між собою спілкувались тісно. Перебували на полігоні у сусідній області. Нам відомо, скільки військових нашої частини там перебувають наразі, однак, ми не маємо права розголошувати цю цифру. Зазначимо лише, що людей – сотні. І всі, фактично, так чи інакше, контактували між собою. Однак, на щастя, більше хворих на COVID-19 – не виявили.

У тих, в кого підтвердили коронавірус – не було і зараз немає жодного симптому. Як вдалось нам з’ясували, військових масово тестували на COVID-19. Тоді ж і виявили недугу.

Стан здоров’я пацієнтів задовільний. Вони продовжують проходити до обстеження, наголосив Андрій Галушка.

- У військовослужбовців підтвердились підозри на коронавірус, - повідомив пресофіцер в/ч А 3215 Юрій Кульпа. - Зараз вони у Рівненському госпіталі. Решта особового складу, який перебуває на полігоні, - на обсервації та виконує рекомендації медиків щодо недопущення поширення хвороби. У пункті постійної дислокації в Тернополі хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, немає. Там також вживаються профілактичні заходи.

  •  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up