Десятки населених пунктів Тернопільщини – без світла через негоду

Десятки населених пунктів Тернопільщини – без світла через негоду
  • 28-го березня штормовий вітер та сніг з дощем спричинили пошкодження в електромережах 8 областей України.
  • На ранок без електропостачання залишались 97 населених пунктів Тернопільщини.

Через пошкодження у мережах операторів систем розподілу фіксуються значні знеструмлення споживачів у 8-ми областях на заході та півдні України. Поряд з Волинською, Львівською, Закарпатською, Рівненською, Хмельницькою, Чернівецькою та Одеською областями, називають  і Тернопільщину.

Про це повідомляють в НЕК «Укренерго».

Відео дня

В енергетичній компанії додають, що ремонтні бригади працюють над усуненням пошкодження та відновленням електропостачання.

У ВАТ «Тернопільобленерго» розповідають, що 28 березня несприятливі погодні умови – сильні пориви вітру та дощ зі снігом, призвели до вимкнення 451 трансформаторної підстанцій 10/0,4 кВ та 42 електроліній напругою 10 кВ на Тернопільщині.

Як повідомив заступник головного інженера з розподільчих мереж  Роман Дорош, на ранок без електропостачання залишались 97 населених пунктів області.

Наразі аварійні бригади Обленерго проводять відновлювальні роботи на пошкоджених об'єктах електромереж.

Інформацію про причини аварійних вимкнень та орієнтовний час відновлення електропостачання можна побачити на сайті Товариства в розділі «Аварійні відключення».

Енергетики просять вибачення у споживачів за тимчасові незручності. Закликають відноситись з терпінням та розумінням до таких аварійних вимкнень через складні погодні умови!

Фахівці також нагадують, що у разі пошкодження ліній електропередач не можна:

  • наближатися до обірваних проводів ближче, ніж на 8 метрів;
  • намагатися усунути проблему самостійно.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли про те, що на Тернопільщині оновили Графік погодинних вимкнень електрики з 27 березня по 2 квітня. Його застосовуватимуть у разі необхідності. Ми також писали про те, що в нашій області вже обміняли півмільйона застарілих ламп на нові у межах держаної програми.

 

Читайте також:

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Володимир Степанович

    За всі роки не було проведено модернізації електромереж,кошти майже всіх 'енерго' виводилися та і виводяться в офшори - тепер такі є наслідки!

keyboard_arrow_up