На Тернопільщині обміняли півмільйона ламп. Хто і як ще може це зробити?

На Тернопільщині обміняли півмільйона ламп. Хто і як ще може це зробити?
  • З 30 січня по всій Україні, у тому числі і в Тернополі, стартувала державна програма щодо безкоштовного обміну застарілих енергоємних ламп на сучасні – енергозберігаючі.
  • Обмін відбувається у відділеннях Укрпошти.
  • З результатами на сьогодні, жителі Тернопільщини  вже обміняли 500 тисяч ламп.

Спочатку програма працювала тільки у великих містах України. Згодом до участі в обміні старих ламп розжарювання на нові LED долучились і менші містечка та села.

Як розповідають у Тернопільській ОВА, загалом на Тернопільщину надійшло 610 тисяч світлодіодів, які розподілені по відділеннях Укрпошти області. Проте, це не остаточна цифра, оскільки проєкт триває і енергозберігаючі LED-лампи ще надходитимуть.

Якщо ви ще не встигли обміняти свої старі лампи на економки. То дивіться покрокову інструкцію того, як це зробити через застосунок «Дія».

Відео дня

Наші журналісти з самого старту програми обміну ламп слідкують за цією подією, тому знають подробиці алгоритму дій. Отже, кожна людина може обміняти лампи розжарювання на LED двома способами.  Перший – оформити відповідну заявку в «Дії», у якій вказати особисті дані та обрати поштове відділення, де зручно здійснити обмін (якщо заздалегідь зробити замовлення лампочок через застосунок, їх можна забрати через 5 робочих днів після отримання підтвердження з «Дії». Якщо за цей час ви не обміняли лампи, заявка анулюється і тоді слід заповнювати нову. Другий спосіб – можна звернутись безпосередньо до поштового відділення, зручного для вас. У такому випадку енергозберігаючі лампочки ви отримаєте лише за їх наявності на пошті. Раніше ми про це писали докладніше, тож читайте у публікаціях за посиланнями нижче.

 

Читайте також:

У селах України можна обміняти старі лампочки на LED: як це зробити

Черги за обміном лампочок: ми перевірили, чи легко це зробити у Тернополі

У Тернополі запрацював обмін лампочок: ми дізнались деталі

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up