Партнер рубрики Події

Деякі тернопільські школи очолять нові директори

Деякі тернопільські школи очолять нові директори

У Тернополі деякі навчальні заклади матимуть нових директорів. Зокрема, конкурс на посаду директора уже провели у педагогічному ліцеї. Ще проведуть у школах №15 та №9. А також нового очільника отримає мистецький ліцей, створений на базі школи №21.

Для чого змінюють директорів тернопільських шкіл, як проводять конкурси та кого ж шукають на цю посаду, розповів заступник міського голови Леонід Бицюра. 

- Міська рада прийняла ряд рішень, які направлені на впровадження кадрового відбору керівників навчальних закладів, - каже він. -  Ми діємо за аналогією конкурсного відбору в інших сферах професійної діяльності. Цей принцип ми застосували і в освіті. Завдань декілька. Перше завдання - підвищення конкуренції між фахівцями, які готові очолити навчальний заклад. А, відповідно до підвищення конкуренції, йдеться і про підвищення їхньої ефективності, впровадження нових методів, форм діяльності закладів і т.д. Ми закінчуємо вже еру безстрокових угод, коли директори заходили на 20-30 років і йшли на пенсію з тих посадах, або навіть помирали. Це  результату, хоча є винятки, для школи не приносить. Звичайно, є вмотивовані люди, які за рахунок свого ентузіазму та професіоналізму дають якісь переваги для навчального закладу. Але переважно директори, які вкорінюються на 20-30 років, стають потім проблемою для тієї школи.


Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

За останні вісім років, за словами пана Бицюри, у Тернополі призначили частину керівників за строковим контрактом і побачили, що мотивація у таких керівників набагато вища, ніж у керівників на безстрокових угодах. Школи підвищили свої рейтинги і за організацією роботи, і за результатами іспитів, конкурсів та ін.

- Міська рада оголосила тепер ряд конкурсів, - продовжує він. - Перший конкурс у нас стосувався заміщення посади керівника педагогічного ліцею. Конкурс вже провели. Вже призначили керівника. Наступного тижня в нас буде конкурс на керівника школи №15 — медичного ліцею, і школи №9. 

Оголошений конкурс і на заміщення посади директора мистецького ліцею, створеного на базі школи №21. Наразі триває відбір серед кандидатів. 
- Я запрошую  педагогів, які мають мотивацію, бажання, приймати участь у цьому конкурсі, - додає Леонід Бицюра. -  Ми вибудували максимально відкриту систему відбору: комісія складається з представників батьківського колективу, трудового колективу, представників засновника, тобто міської ради і представників громадських та профспілкових організацій. Так-от, представників батьківського і трудового колективу не обирають на підставі клопотання керівника закладу, їх обирають за допомогою жеребкування.


Сам відбір, як розповідає посадовець, складається з кілької етапів.  Перший — це письмовий іспит на знання законодавства, профільного законодавства.  Наступний — презентація, і заключний етап — власне співбесіда. І вже на кінцевому етапі голосування відбувається в таємному режимі. 

- Кандидат має подати стандартний перелік документів, тобто заяву, копію  паспортів, документів про освіту, копію довідки про несудимість  і мотиваційний лист, - каже він. - Мотиваційний лист  — це власне те, з чого починається аналіз комісією претендента. Дуже хотілося б, щоб у нас були яскраві конкурси.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Вчителька1

    Директори взяточники, беруть на роботу за гроші, а потім розумним вчителям немає годин!!! Про управління освіти це одобрює!!! Скільки директори мають квартир і дач, із зарплатою 8000 грн. Ніякого конкурсу не буде, це фейк! Позор владі!!! Все так не буде і всі за це відповісте!!! Вчителька.
  • Оксана Кушнір

    Я згідна  що до Похилячки.Такої взяточниці ще у тернопільській освіті не було!Пора вже і  її замінити.В  першу чергу потрібно бути  людиною з совістю!
  • Герасимчук Ростислав

    Давно пора в 15 школі навести лад, там побори просто шалені, кляті батьківські комітети треба заборонити раз і на завжди.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:03 На вулиці Київська зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up