"Алкоголю я не вживав, пив валеріанку", - Віктор Овчарук про нічний інцидент

"Алкоголю я не вживав, пив валеріанку", - Віктор Овчарук про нічний інцидент
  • В патрульній поліції офіційно інцидент не коментують. Проте нам вдалось дізнатись, що є протокол за відмову від «Драгера» на місці.
  • У чоловікові, який був за кермом Hyundai Accent, впізнали голову облради Віктора Овчарука. Той пояснював, що почувається зле і їде в аптеку. Від нього почули запах алкоголю.
  • Сам Віктор Овчарук стверджує, що пив валеріану, адже почувався дуже погано. Бо в нього гіпертонічний криз і від ночі він - в лікарні.

- Підказали мені, що Овчарука сьогодні вночі зловили випившим за кермом, - написав на власній сторінці у Фейсбук тернополянин Петро (прізвище нам відомо. Не називаємо його умисне – прим. ред.).

В управлінні патрульної поліції в області повідомили: коментувати випадок офіційно не будуть. Принаймні поки що.

З власних джерел, наближених до силових структур, вдалось дізнатись, що водія Hyundai Accent (держномер редакції відомий – прим. авт.) зупинили вночі на вул. Малишка за порушення правил дорожнього руху. В чоловікові, який був за кермом, упізнали голову облради. Коли запропонували пройти «Драгер», бо почули від нього запах спиртного, той відмовився. Пояснював, що почувається погано і поспішає до аптеки. До речі, в протоколі зазначив, що… безробітний.

Відео дня

За допомогою власних джерел нам також вдалось дізнатись, що авто, на якому їхав вночі чоловік, належить Овчарук Ганні Василівні, с. Іване-Пусте, що на Борщівщині. Може й збіг, але і прізвище однакове, і село, де народився голова облради – теж. І мати Віктора Овчарука звуть саме Ганною Василівною. Цю інформацію вже підтвердили у сільраді Іване-Пустого.

Вдалось нам поспілкуватись і з головою облради Віктором Овчаруком. Той підтвердив, що зупинили саме його. Їхав до аптеки, бо почувався погано – гіпертонічний криз. Від ночі – в лікарні. І пив валеріану, а не спиртне.

  • Щоб не було недомовок – я людина публічна, - це був дійсно я, - розповів Віктор Овчарук журналістові телефоном. – Їхав в аптеку. Мені, чесно кажучи, дуже погано. У мене гіпертонічний криз. Так сталося.

Голова облради повідомив, що від ночі – в лікарні. Гіпертонічна хвороба – вже більше 15 років і саме напередодні був криз.

  • Алкоголю я не вживав, пив валеріанку, - стверджує Віктор Овчарук. – Я в лікарні. Кров взяли, тому довести це немає проблем. Але мені зараз не до крові…

До слова, це вже не перший інцидент з Віктором Овчаруком і його «кермуванням напідпитку». Тоді голова облради теж відмовився від «Драгера» і на ранок очільнику патрульної поліції приніс результати аналізу крові, в якій алкоголю не було. Віктор Овчарук назвав тоді інцидент «політичним замовленням». Віктор Овчарук каже, що п’яним не був. Це його «замовили»

Офіційний коментар Патрульної поліції в Тернопільській області. Сьогодні вночі, близько 1:17 год по вул. Малишка, патрульні зупинили транспортний засіб Hyundai Accent, в якого не горіла підсвітка номерного знаку. Під час спілкування з водієм поліцейські помітили в водія явні ознаки алкогольного сп’яніння, а саме: різкий запах алкоголю з порожнини рота, виражене тремтіння пальців рук, хитка хода і запропонували йому пройти алкотест «Драгер» на місці зупинки транспортного засобу та в медичному закладі,на що водій відмовився в категоричній формі в встановленому законом порядку в присутності двох свідків. Також водій автомобіля не мав при собі посвідчення водія, повідомивши, що поспішав і забув його вдома.

Патрульні склали відповідні матеріали на керманича, а саме протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та постанову за ч. 1 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки). Під час зупинки транспортного засобу та оформлення адміністративних матеріалів постійно велася відеофіксація. Всі відеодокази також будуть передані на розгляд в суд.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Микола

    А може пора вже його гнати з посади?
  • Сергій

    Гурман! Хтось п'є "бояришник", а хтось обожнює "валер'янку"!  У кожного свій смак і вибади!
  • Саша

    Журналістам вдалося розшукати досить цікавий факт з біографії сьогоднішнього очільника Тернопільської обласної ради Віктора Овчарука.



    Як виявилося, високопосадовця засудили за службовий злочин на 2,6 роки позбавлення волі та випустили під амністію.



    За даними єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення, Віктор Вікторович Овчарук, працюючи на посаді начальника головного управління – начальника управління медичної допомоги населенню Тернопільської обласної державної адміністрації у 2012 році, заволодів чужим майном шляхом обману  та зловживанням службовим становищем, тобто умисне з корисливих мотивів використав своє службове становище всупереч інтересам служби, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом інтересам держави.



    Відтак, 11 червня 2010 року, суд призначив для Віктора Овчарука покарання у вигляді – два роки шість місяців обмеження волі без призначення додаткового покарання у виді позбавлення права займати посади пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських обов’язків у сфері медицини.



    Та вже , відповідно до статтей 1, 6, 12 Закону України “Про амністію в 2011 році” №3680-VI від 8 липня 2011 року Овчарука Віктора Вікторовича звільнили від відбування покарання призначеного вироком Тернопільського міськрайонного суду від 11 червня 2012 року.



    Чиновника обвинувачували за статтями – КК України  190 1 КК України  та Кримінальний кодекс України  Стаття 364 – зловживання владою або службовим становищем .
  • ЧарКес

    Звичайне РегиАнальне чмо і "недодєланий" (поганий) акушер-гінеколог, від якого (на жаль і в скорботу) смердить трупами ненароджених з його вини, травмами молодих мам, низькими професійними якостями, хабарництвом і дебілкуватістю..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up