Віктор Овчарук каже, що п’яним не був. Це його «замовили»

Віктор Овчарук каже, що п’яним не був. Це його «замовили»
  • Голову облради затримали за кермування у нетверезому стані – про це нам написали читачі.
  • Поліція підтвердила, що є протокол, але за відмову пройти медосвідчення.
  • Віктор Овчарук категорично заперечує, що перебував за кермом напідпитку і стверджує, що має результати з іншого закладу – там сказано, що алкоголю у крові не було.

У ніч на 30 грудня патрульні затримали голову обласної ради Віктора Овчарука, який керував автомобілем в стані сильного алкогольного сп'яніння. Таке повідомлення отримали 30 грудня журналісти "20 хвилин".

  • Сьогодні вночі затримали голову обласної ради Овчарука, який керував автомобілем в стані сильного алкогольного сп'яніння, - дослівно цитуємо те, про що йшлось у листі. - Пробують приховати це. Пишу анонімно, щоб не втратити роботу.

Тоді ж ми намагались підтвердити чи спростувати отриману інформацію. Офіційного підтвердження в поліції тоді отримати не вдалось. А от власні джерела підтвердили: протокол на п. Овчарука є – за ч. 1 ст. 130 Кодексу про адмінпорушення. Щоправда, склали його тоді за відмову від проходження медосвідчення на вміст алкоголю в крові.

Тоді ж журналісти зв’язались і з головою облради – хотіли почути його версію. Однак, 30 грудня Віктор Овчарук у розмові з журналістом «20 хвилин» категорично заперечував, що перебував за кермом.

Відео дня

- Ні, то, може, моя машина була, - казав голова обласної ради 30 грудня. - Не знаю, може, це мого водія спинили. Я ще не знаю. Що там, повідомлю пізніше.

Новина, що нібито голову облради затримали за кермом напідпитку, набула резонансу. Її активно обговорювали тернополяни у соцмережах. Зокрема, й голова тернопільського осередку ВО «Автомайдан» Ігор Василів на власній сторінці у «Фейсбук» запропонував депутатам облради на найближчій сесії поставити питання щодо переобрання голови. І що у «бепепешника» Овчарука потрібно відібрати мандат. Все тому, що поліція, за словами активіста, підтвердила на засіданні робочої групи в головному управлінні нацполіції наявність протоколу за ст. 130 Кодексу про адміпорушення.

Звернувся тоді активіст через соцмережі і до очільника обласної адміністрації Степана Барни. На що той відповів: «Колеги! Прочитав уважно пост Ігора Василіва. Дав доручення забезпечити максимальну публічність інциденту. Одночасно хочу почути аргументи, а не лише слова».

  • На засіданні робочої групи в головному управлінні поліції 5 січня обговорювали це питання, - каже Ігор Василів. – І тоді радник міністра Арсена Авакова Михайло Апостол підтвердив наявність протоколу. Які ще потрібні докази? Патрульна поліція свою справу зробила. У мене є відео. Я його зараз використати не можу. Мене нудить від подібних «рухів». Пройшла Революція гідності, але ніхто не збирається нічого міняти. Так і живемо.

Очільник патрульної поліції Володимир Струк 10 січня категорично відмовився називати прізвище людини, яку 30-го грудня зупинили поліцейські на вул. Франка. Як і надавати редакції відео з нагрудних відеокамер поліцейських без згоди пана Овчарука. І послався на Закон про захист персональних даних.

  • 30 грудня на вул. Франка було зупинено громадянина за порушення правил дорожнього руху – водій не виконав вимогу дорожнього знаку, - повідомив Володимир Струк. - На місці складено адмінпостанову. Водій сперечався, тому на місці йому було запропоновано пройти освідчення на стан алкогольного сп’яніння. Він відмовився. Тому, згідно зі ст. 130 КУпАП, було складено адмінпротокол про відмову від проходження освідчення.

Як нам стало відомо, за їзду «під знак» Віктор Овчарук вже сплатив 425 грн штрафу. А матеріали за ст. 130 направлені до суду.

  • Наступного дня даний громадянин офіційно написав заяву на моє ім’я та надав довідку з медзакладу про відсутність у його крові алкоголю, - повідомив Володимир Струк. – За законодавством, водій має право протягом двох годин після зупинки поліцейськими пройти медобстеження в іншому медзакладі. Цей водій таким правом скористався. І цю довідку долучили до матеріалів справи. 
     

    «Я багато для кого незручний»
    Вислухали ми 10 січня і позицію Віктора Овчарука.
    Щоправда, голова облради категорично відмовлявся будь-що говорити по телефону. І взагалі дивувався, навіщо це журналістам і чому навколо цієї ситуації піднімають такий шум. Водночас ми наполягали, що голова облради – публічна особа й один з перших посадовців області. Після цього Віктор Овчарук погодився поспілкуватись з кореспондентом.
    - Чи були ви за кермом, коли авто зупинили поліцейські? Чи керували автомобілем у стані алкогольного сп’яніння?
    - У стані алкогольного сп’яніння я не був. Ситуація яка роздувається, говорить сама за себе, це - політичне замовлення… І тому, що я там не зробив би, це буде використане проти мене. 
    - Чому ви на місці не пройшли тест на алкогольне сп’яніння?
    - Тому що я маю особисті застереження щодо контакту із такими приладами.  Мені було роз’яснено, що я протягом двох годин можу пройти тест у медичному закладі. Саме це я і зробив.
    - Якими були результати тесту у лікарні? 
    - Результати показали, що я не був у стані алкогольного сп’яніння.
    - Яке правило руху ви порушили, за що отримали постанову? 
    - Відверто кажучи, я був здивований, що мене там зупинили. Я 100 років їжджу цією вулицею. Про те, що там стоїть такий знак для мене було дивно. Ми такі знаки можемо поставити по всіх спальних районах міста. Тоді ні з якої вулиці не можна буде виїхати. Чому це з 20.00 до 6.00 не можна їхати через цю вулицю?
    - Ви казали, що це політзамовлення. На вашу думку, хто б міг це замовити?
    - Я багато для кого не зручний. Обласна рада веде політику узаконення, повернення  комунального майна, збереження та примноження свого.  Навіть по тому самому аеропорту, де 20 га було записано на інших людей. Я чітко усвідомлюю, щоб я не казав, це все буде «пережовано», перероблено і прокоментовано так, як комусь вигідно і використано проти мене. Така політика. Тому я не давав нікому коментарів. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (24)
  • Букин Петр

    ЛАТРІОТ і брехливий. Якщо не пив то чому на місці відмовився від обстеження? Стидно, що такі обіймають керівні крісла. Ганьба йому і Раді, яку він очолює.
  • Місько Кузик

    дайте номер того дохтєра,шо підтвердив тверезість,чи то сімейний лікар для жителів тернопільського, тьху, олімпу?
  • Місько Кузик

    дайте номер того дохтєра,шо підтвердив тверезість,чи то сімейний лікар для жителів тернопільського, тьху, олімпу?
  • Walter White

    хаха замовили каже ))) .. а алкоголь напевне клізмою заливали
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру 14:30 Лялькарки Кременеччини презентували ексклюзивні вироби 13:50 Чортківські ліцеїстки здобули перемогу на Всеукраїнській олімпіаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up