Партнер рубрики Події

У 25 має семеро дітей та чимало впливових родичів. Що відомо про матір, яка на 5 днів покинула малих синів

У 25 має семеро дітей та чимало впливових родичів. Що відомо про матір, яка на 5 днів покинула малих синів
  • 25-річна Світлана має семеро дітей. П'ятьох раніше забрали в дитячі будинки, ще двох синів нещодавно залишила в хаті, у холоді і голоді. Нам вдалося дізнатися факти з біографії жінки.
  • У Світлани, як з'ясували, є чимала родина. Причому, за нашою інформацією, усі родичі досить успішні і займають високі посади. 

— У неї (Світлани – прим. авт.) дід, — паламар у церкві, материної родини є багато, всі добре влаштовані, при високих посадах. Невже нема кому забрати тих діток? Невже вони допустять, щоб дітей в інтернати віддали, — голос жінки, яка зателефонувала до журналістки, зривався на крик від відчаю. — Може, вони й не знають, що Свєта в таку біду попала. Хоча родина толкова, але з матір’ю Світлани майже ніхто не спілкується. Та й ми самі не знали, що у Свєти аж семеро дітей. І що зараз вона може їх втратити…

Історія з двома малючками, які мало не загинули від холоду і голоду у власній хаті, доки мама щезла з дому на п’ять днів, знайшла своє продовження.

Передусім, ми розшукали ще п’ятьох старших діток – троє з них перебувають в інтернатному закладі у рідних Бережанах, молодші братик і сестричка, яких вилучили у юної матері кілька років тому, перебувають у дитбудинку в Тернополі. Про усіх малюків, чим і як вони живуть, чи згадують маму і чи мріють повернутись додому, читайте згодом.

Відео дня

Яблуко від яблуні далеко не падає…

Після виходу матеріалу про двох наймолодших, річного та дворічного хлопчиків, які останнім часом проживали з мамою, але зараз перебувають у лікарні, до журналістки звернулись чимало небайдужих до долі малюків.

Детальніше про двох наймолодших діток у родині читайте: Були синіми від холоду, а перше, що попросили у лікарні, — «ам». Історія двох братиків, яких покинула мама

Люди пропонували допомогу, цікавились станом малюків і найбільше їх хвилювало, чи не віддадуть діток горе-матері. Відгукнулись і ті, хто добре знає і Світлану П., і її матір та материну родину.

Імена людей, які погодились розповісти про багатодітну мати, ми змінили на їхнє прохання. Всі в один голос твердять, що ніколи й не сказали б, зустрівши на вулиці, що Світлана заради гулянокмало не занапастила власних дітей. Вона досить доглянута і не виглядає на схильну до пияцтва. Одні нарікали, що народжувала дітей, аби гуляти і жити на дитячі гроші. Інші ж сумно додавали: «Яблуко від яблуні далеко не падає»…

— Що дивуватись Свєті, вона й сама так виросла, здається, в якомусь інтернаті була, доки мати пиячила, і від одного співмешканця до іншого переходила, — розповіла пані Марія, яка добре знає родину жінки. — Коли Свєта була малою, Галина (мати) жила зі співмешканцем, не з батьком дитини. Але той її покинув, не витримав. Бо Галя пиячила чорно і що приховувати, загуляти могла.

От про родину жінки говорять лише хороше. Кажуть, і дід при церкві, і тітки в порядку. Бабуся Світлани не раз казала, киваючи у бік доньки Галини, що всі діти як діти, а ця. Скільки разів намагались її напоумити, проте Галина нікого не слухала.

— Що Свєті дивуватись, як мама йшла в загули і лишала свого сина (молодшого брата Світлани – прим. авт.) у лікарні, — каже пані Марія. — Ми з ними з одного села, я добре знаю ту ситуацію.

Зірок з неба не хапала, вчилась Світлана посередньо, але середню школу точно не закінчувала у рідному селі, пригадують односельчани родини. Ми свідомо поки не називаємо селище, у якому виросла Світлана і звідки родом її матір. Адже там досі живе родина, і це може людям нашкодити. Проте про дівчинку згадують, що була наполегливою і досить впертою. 

Була любов і пологи у 15 років

Наступна співрозмовниця — пані Інна познайомилась зі Світланою в 2010 році – жінки разом лежали у пологову, коли Свєта готувалась до народження першого сина. Тоді дівчині було близько 15.

— Відтоді час від часу ми переписувались у месенджері, але що в неї семеро дітей і така ситуація, я ще донедавна навіть не здогадувалась, — розповіла «20 хвилин» пані Інна. — Я теж з того села, що і Свєта. Знаю і її, і родину. Я за неї старша, але добре пам’ятаю, що школу в селі вона не закінчувала.

У пологовому своїй сусідці по кімнаті Світлана розповіла, що закохалась і вийшла заміж. Перед тим завагітніла, але позбавлятись дитини не хотіла. Її часто й справді навідував чорнявий симпатичний чоловік. Він був дуже уважним і турботливим. І молоді люди поводились, як справді закохані. Чи це той чоловік, з яким зараз проживає Світлана, жінка не знає. Як і того, чи є він батьком усім сімом дітям.

Світлана народила хлопчика. Невдовзі її виписали з пологового, а Інна через певні проблеми ще залишилась у медзакладі.

— Може, якби мама їй тоді допомогла з малюком, підтримала б, може, й доля її по іншому склалась, — припускає пані Інна. — Знаю, що з мамою Світлани її родина не спілкується – через пиятику і поведінку жінки. Родичі у селі досить поважні люди. І двоюрідних чимало є. Може, хтось би взяв на себе опіку над тими дітками? Ну як їх до інтернату, коли є стільки родичів?

На наше прохання Інна зв’язалась у соцмережах з двоюрідною сестрою Світлани, яка разом зі своєю родиною зараз проживає за кордоном. У кількох словах пояснила суть проблеми, і що її семеро племінників при живих батьках можуть залишитись сиротами. Цікавилась, чи не хочуть вони взяти участі у їхньому подальшому житті. Натомість сестра відповіла коротко і категорично: «Ні!» Написала жінка ще одній родичці. Та погодилась зв’язатись з журналісткою, тому ми чекатимемо на дзвінок.

Усміхнені діти і щаслива мати на фото. А що насправді?

За допомогою Інни ми знайшли сторінку Світлани у соцмережах. Щоправда, там у неї чоловікове прізвище, хоча достеменно відомо, що у паспорті – дівоче. Що має вона статус матері-одиначки, і всі діти також мають дівоче прізвище матері. На світлинах в основному її малюки. Діти щиро посміхаються і видаються абсолютно щасливими. А на деяких ніжно обіймають маму. Вона справді яскрава брюнетка і красуня. Саме такою її пам’ятають односельці та знайомі. І якось зовсім не в’яжеться образ усміхненої жінки на фото з історією про те, що вона мало не заморила голодом та холодом своїх дітей… Інна каже, що Світлана вже давно не заходила на свою сторінку. Усі фото датовані 2019-2020 роками.  

Що у цій історії правда, а що суб’єктивна думка знайомих жінки — ми поки з’ясовуємо. Намагатимемось розшукати й інших родичів Світлани, тим паче, що нам відомо селище, де вони проживають. Якщо Світлана читає ці рядки, ми пропонуємо їй зв’язатись із редакцією та розповісти свою правду. Ми готові опублікувати її позицію.

Невдовзі читайте історії п’яти діток, найстаршому серед яких 10 років і про якого говорять, що він справжній маленький мужчина. Їх, нагадаємо, кілька років тому вилучили у матері. Молодші з них навіть не пам’ятають братиків, яким зараз рочок і два. Через тиждень всі семеро мають шанс втратити свою маму, яка, фактично, є їхньою єдиною родичкою. Матеріали, де жінку хочуть позбавити батьківських прав на усіх сімох діток, вже направили до суду…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Lana Popova

    Что?!
  • Lika Lika

    Відмінити виплати і все!!!!!!!!
  • Лариса Мигуля

    25 и семеро детей? Васколь она пошла по наклонной? И почему должны ее родычи заниматься ее детьми?Рожает зачем? Каму? Есть предохранительные средства! Умеет ноги поставлять,рожать пусть научится и за детьми смотреть!!! Детские деньги получать это хорошо! А вообще трубы ей надо перевязать что бы не рожала больше!!! А то страдают Дети но не она!!!
  • Наталя Моспан

    Хай краще не в редакцію з'явиться а туди де її діти...Хай Бог милує тих діточок від такої мами. Потім по передачах шукаються😢
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up