Директор «Березолю» та забудовники оскаржують  ухвалу про арешт землі

Директор «Березолю» та забудовники оскаржують  ухвалу про арешт землі
  • В Апеляційному суді сьогодні, 14 грудня, відбулось слухання у справі про арешт землі під  «Березолем». Директор ПК «Березіль», фірма-інвестор та забудовники подали апеляційну скаргу на ухвалу міськрайонного суду від 8 грудня про арешт земельної ділянки. Втім їхні адвокати сьогодні у суді попросили відкласти слухання.
  • Присутні ж у залі противники забудови біля «Березолю»  після таких прохань припустили, що, імовірно, адвокати будуть затягувати справу.

Представники ПК «Березіль»  та підприємств, причетних до скандальної забудови -  ПП "АТТІКА-Т", ТОВ "Еверест-Тер" , попросили часу, аби ознайомитись із матеріалами справи.  Мовляв, часу не мали. А якщо доведеться вносити зміни в апеляційну скаргу, то це можна зробити тільки до початку слухання справи.


- Враховуючи то, що я не приймав участі в суді 1-ї інстанції,  для повноти судового розгляду, для надання мені права на внесення змін до апеляційної скарги, прошу оголосити перерву чи відкласти розгляд справи, - сказав  адвокат Павло Варода.

Присутні ж у залі противники забудови біля «Березолю»  після таких прохань припустили, що, імовірно, будуть адвокати затягувати справу. Адже цьому клопотанню про відкладення справи передувало ще одне – від представника ПК «Березіль» Олега Гірняка. Той клопотав, аби долучили до матеріалів справи кілька документів, приміром  декларацію про початок будівельних робіт, і на час долучення справу відклали. Утім судді пояснили, що згадувані ним документи у справі і так є. 
Врешті після аналогічного прохання про відкладення справи  адвокатом Вародою, справу таки відклали – на 18 грудня. 

До слова, арешт на землю наклали в рамках того ж  відомого кримінального провадження про скандальні інвестиційні угоди Тернопільської міської ради та її комунальних підприємств, розпочатого ще у липні 2015. Як йдеться в ухвалі суду від 8 грудня, старший слідчий клопотав про накладення арешту на земельну ділянку площею 1,2032 га, кадастровий номер 6110100000:13:012:0056 за адресою: вул. Миру, 6 в місті Тернополі шляхом позбавлення права відчужувати і розпоряджатись нею та забороною використання її для будівництва. Суд, відповідно, задовольнив клопотання слідчого. 
 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up