Дірявий дах, тече зі стелі і по стінах. Мешканці звинувачують у проблемі безгосподарний жек

Дірявий дах, тече зі стелі і по стінах. Мешканці звинувачують у проблемі безгосподарний жек
  • У будинку, що на вул. Зеленій, 30, повністю прогнив дах. Активісти та небайдужі тернополяни готові допомогти потерпілим сім'ям. У їхніх квартирах зі стелі та стін тече вода.
  • Натомість інші мешканці будинку проблеми не бачать, адже в їхніх оселях поки що сухо. 

- Стихія - ближче, ніж ви собі уявляєте. Ось таку "картину маслом" зафіксували сьогодні, 1 травня на даху будинку віком 40+ майже у центрі Тернополя, - пише у Фейсбук тернополянка Любов Красновська, коментуючи серію фото з абсолютно дірявим дахом. - В обласному центрі! Словом, даху над моїм помешканням наразі немає.

Стеля у квартирі тернополянки вже протекла. Дощ не припиняється. До біди, що можуть рухнути стеля зі стінами, бо прогнилі крокви, – один крок.  

- Це - результат не однієї зливи, а багаторічної безгосподарності жеку, що відповідав за наш будинок, отримував гроші за послуги, яких насправді не надавав, - пише пані Любов. - Тепер він, на додачу, ще й ставить палиці в колеса, щоб завадити самоорганізації мешканців, які хочуть врятувати дім... Однак є й інша біда.

Відео дня

У частини мешканців у квартирах поки що вода не тече. Відповідно, вони бачити нічого не хочуть... І робити – також, пише тернополянка. Жінка просить поради у городян, як зарадити проблемі?

З жеком, звісно, проблеми потрібно вирішувати. Але загальніше – накрити бодай якось дірявий дах, пишуть у коментарях тернополяни. Зокрема, сою допомогу одразу запропонував автомайданівець Ігор Василів.  Мовляв, має добрий шмат брезенту, тому збирає людей і за потреби допоможе.  

Депутат міськради Андрій Шкула порадив: «В ідеалі таки смикнути сусідів, створити ОСББ, зробити капремонт даху по співфінансуванню. Якщо включитись, то до осені можна встигнути. А зараз треба ліквідувати диру, бо стеля впаде. Завтра спробую «жек» рухнути, аби хоч якось залатали».

Наразі мешканці вирішують, як терміново зарадити проблемі та врятувати людей.

- Ми на 5 поверсі, то в нас стеля потерпає, - каже пані Любов. - Вона може запросто впасти на голову будь-якої миті. У сусідів по стіні тече. Там квартиранти живуть. Стан у помешканні такий, що там і стіни можуть впасти. І нікому діла немає до того.

Як вдалось дізнатись «20 хвилин», обслуговує будинок на вул. Зеленій, 30, де повністю прогнив дах, – ПП «Коменерго». Наразі мешканці намагаються розірвати з ним стосунки та створити ОСББ. Однак, частина мешканців досі вірить керівництву підприємства, яке щораз обіцяє ремонт…

Ми звернулись за коментарем до ПП «Коменерго» та поцікавимось позицією міськради, щойно закінчаться вихідні. Більше - згодом. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • житель

    Я живу в цьому будинку,вперше чую про це.Цей фейк запустили активісти по створенню ОСББ в цьому будинку.

    Житель reply житель

    То вилізьте на дах, може прозрієте, та візьміть за звичку читати оголошення!
  • Кобра

    З жеку толку нуль робіть дах за свій кошт,повірте не ви одні просто це у ваших інтересах
  • Анонім

    Якщо тече вода і по стінах то ще декілька таких сильних дощів і будинок може розвалитися .Цегла набере води і почнуть іти тріщини по будинку
  • люба

    про яке оосб ви говорити у нас воно створене  ніякоі допомоги ніхто не дае тільки утворюються будинкові клани і сварки  сама обралася голова бо хотіла знати всі сплетні  і ще таких кілька іі прибічників  гроші збирають і ніякоі документаціі не веддуть а довідку щоб взяти треба тиждень ходити  весь час на зборах говорить що залишить керівництво голова але  з посади не йде  це таке круте оосбб на хліборобні 38 не ведіться на таке      міська рада не поможе нічого
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up