Партнер рубрики Події

Дівчинку, яку знайшли у "Вікні життя", тепер звати Оксана Бандера. Чому вже вдруге дають таке прізвище?

Дівчинку, яку знайшли у  "Вікні життя", тепер звати Оксана Бандера. Чому вже вдруге дають таке прізвище?
  • Оксана Бандера. Так назвали новонароджену дитину, яку мама залишила у "Вікні життя" 4 лютого. Рішення прийняли на засіданні виконкому 13 лютого.
  • Таке ж прізвище минулого року дали іншій дівчинці, від якої також відмовилася мама.

Оксанкою назвали дівчинку тому, що вона, ймовірно, народилась у День Ангела Оксани.

А от прізвище обрали патріотичне - Бандера. За словами членів виконавчого комітету, таке рішення вони прийняли тому, що минулого разу, коли дитині присвоїли таке прізвище, її дуже швидко вдочерили. Тож вони вірять, що справа - у прізвищі.

Зареєстрували дівчинку жителькою Тернополя. 

Відео дня

Степанівна чи Богданівна?

Окрім того, під час обговорення вирішували і питання про те яке по-батькові присвоїти дитині, адже у документі потрібно вказати імена обох батьків.

- У документі потрібно вказати імна обох батьків, - зазначила начальник Управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей Христина Білінська, - Матір`ю дитини ми реєструємо Бандеру Іванну Іванівну, Батьком - Бандера Іван Іванович. 

Жартома, міський голова Тернополя Сергій Надал запропонував батьком зареєструвати Степана Бандеру, але члени виконкому не погодились. 

Богданівною дитинку назвали, бо вона "дана Богом". 

Дитинка почувається добре

Нагадаємо, згорточок із немовлям залишили у "Вікні життя"  близько 23.00 4 лютого. Дівчинці не більше доби, її вага - 3 кілограми 400 грамів, зріст 52 сантиметри.  Зараз дитинка у теплі, нагодована та під медичним наглядом. Лікарі кажуть, що дитина спокійна та здоровенька.

5 лютого маля перевели у Тернопільську обласну дитячу лікарню. Дівчинка, за словами медиків, почувається добре. 

Допоки не вирішиться питання про те, в якому дитячому будинку дівчинка житиме до того, як її заберуть батьки, доглядатимуть за нею в цій лікарні. 

- Це правда. Дівчинку перевели до нас, - каже директор з медичної частини Тернопільської обласної дитячої лікарні. - Зараз дитинка здорова. Стан задовільний. Наразі дитинка всім забезпечена. Допомоги їй не потрібно. 

Після того як виконком присвоїв ім'я дитині, їй зможуть видати свідоцтво про народження та влаштувати її у дитячий будинок. Ймовірно, після такого рішення та підготовки документів, дівчинку переведуть у Тернопільський обласний спеціалізований будинок дитини. 

- Десятки сімей хочуть забрати дівчинку - Люди постійно телефонують, цікавляться як дівчинка і чи можна її забрати, - говорить Галина Вовк. - Звернень є дуже багато, адже про те, що дівчинку покинула мама, розповідали дуже багато ЗМІ. Нам телефонували з Харкова, з Києва, з Тернопільської області. Але є певна процедура із оформлення дитини у сім'ю.

 Спочатку, згідно з законом, має минути два місяці, відколи знайшли дитину, за які мама має можливість повернутись і забрати її. До того моменту дитина усиновленню не підлягає.

- Кандидатів на усиновлення є дуже багато, - продовжує пані Вовк. - Але ми розглядатимемо спочатку тих, які є у черзі на усиновлення в Тернополі. Таких є 13 сімей. Це молоді сім'ї, що були на обліку в нашому місті ще до того, як з'явилась ця дівчинка. 

 

А як вам таке прізвище для дитини? Його, нагадаємо, дають уже вдруге. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (185)
  • Vitaliy Popkiv

    Пальнуті на всю голову

    Богдан Богданович reply Vitaliy Popkiv

    Я дивуюсь чому саме Оксана. Могли назвати повністю - Степана Бандера
  • Світлана Гачевська

    Згідна.
  • Igor Novak

    Та нормально , майже,як в Антоніо Бандерас . Нехай щастить їй !
  • Марія Яворська

    Якщо дитиночку заберуть у сім'ю, то прізвище зміниться, бо воно, і справді, не дуже вдале.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up