Партнер рубрики Події

Для постраждалих від вибуху тата і сина вже зібрали понад 35 тис. грн.

Для постраждалих від вибуху тата і сина вже зібрали понад 35 тис. грн.

На заклики про порятунок постраждалих від вибуху на вул. Пушкіна тата і сина відгукнулись вже сотні тернополян. Люди здають кров, перераховують гроші на картку. Волонтери закуповують ліки та передають все необхідне  до обласних дитячої і «дорослої» лікарень, де у реанімаціях борються за життя травмованих родичів.

І в 7-річного Максимчика, і в його тата Романа – близько 30% опіків тіла. Деякі з них – глибокі. У хлопчика ще й постраждали дихальні шляхи. Малюк вже вчора, 18 липня, переніс операцію.

До спасіння тата й сина долучились волонтери. Вони відкрили рахунок, курують процес здачі крові донорами.

Відео дня
  • Донори ще потрібні будуть тривалий час, станом на 10 ранку кров уже здали четверо пересічних тернополян, семеро бійців батальйону «Тернопіль» і троє бійців 44 бригади, ще кілька мають підійти, - розповів відомий тернопільський волонтер Богдан Кіндій, який курує процес з донорами для травмованих. – Всім величезне дякую. Але є прохання – телефонуйте до мене, будемо формувати чергу. Адже на станції переливання навіть фізично будуть не в змозі переробити всю здану кров (тел. волонтера – у довідці внизу тексту).

За добу тернополяни зібрали близько 35 тис. грн. на волонтерську картку (дані – у довідці внизу статі). Близько трьох тисяч волонтери вже витратили на ліки, потрібні для операції Максимчикові, та поточні медикаменти. Близько двох тисяч вже витратили на лікування Романа.

  • Люди! Ви просто неймовірні! – волонтери ледь стримують емоції, дякуючи небайдужим, хто вже відгукнувся на чужу біду. І забувають самі, що навіть не знайомі ані з татом, ані з 7-річним Максимчиком, на порятунок яких кинулись, щойно почули за біду в родині Лихолатів.

Збір коштів та пошук донорів триває. Щиро дякуємо усім, хто долучився до порятунку наших земляків.

Довідка

Допомогти 7-річному Максимчику та його батькові Романові можна, перерахувавши кошти на картковий рахунок ПБ ПБ 5169 3600 0097 5445, Малік Ірина. 

Якщо ви плануєте стати донором, телефонуйте Богданові Кіндію: 068 818 19 12.

Якщо у вас є запитання, як допомогти постраждалим чи інші стосовно травмованої родини, телефонуйте журналістові «20 хвилин» Ірині Беляковій: 067 747 28 44. Або залишайте повідомлення на її сторінці у Фейсбук https://www.facebook.com/iryna.belyakova

Читайте також Потрібні донори і кошти на лікування 7-річного Максимчика, який постраждав від вибуху на Пушкіна
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Прокопчук Любов

    Молодці
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:40 Смертельна ДТП біля Старого Вишнівця — зіткнулися дві легківки 13:03 У краєзнавчому музеї виставка борщівських вишиванок та ярмарок народних умільців photo_camera 12:30 Студенти педуніверситету долучились до Національної руханки у вишиванках «Дякуємо ЗСУ» 12:00 Частково обмежать рух транспорту на важливій транспортній розв'язці у Тернополі Від читача 12:19 У службі зайнятості Тернопільщини - «єдине вікно» для надання послуг соціально вразливим людям. Зручно, комплексно, інформативно! 11:20 До смерті побив знайомого — підозрюваному загрожує до 10 років тюрми 10:50 Тернополяни у вишиванках: добірка фото з соцмереж 10:15 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці безкоштовний 10:07 Автопрокат у Тернополі: Вибір автомобілів та умови оренди від компанії «Rent_Cars_Ternopil» (новини компаній) 09:47 На війні загинув захисник з Великих Бірок 09:00 Перекриють рух транспорту на вулицях Замонастирська – Татарська 08:00 16 травня кілька вулиць в Центрі будуть без електрики 22:09 Як Тернопільщина відбудовує Архангельське на Херсонщині: ексклюзивний репортаж «20 хвилин» play_circle_filled photo_camera 22:00 На Тернопільщині будуть заморозки на ґрунті 21:11 На Тернопільщині 15 і 16 травня аварійно відключатимуть електрику. У кого і де не буде світла? 21:00 Якщо буде дефіцит: графік відключення електрики на Тернопільщині 13-19 травня 20:03 На Тернопільщині відкрили будинок для внутрішньо переміщених осіб: які умови та хто зможе поселитися photo_camera 20:00 Кинув коледж і підписав контракт з тернопільською артбригадою 19:02 «Ще побігаємо на протезах»: історія захисника Віктора Безпалого, який вчиться ходити після поранення 18:01 То був стрес на ціле село: де зараз справа загибелі у ДТП двох людей, авто яких «зім’яло» під автобусом
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up