Для постраждалих від вибуху тата і сина вже зібрали понад 35 тис. грн.

Для постраждалих від вибуху тата і сина вже зібрали понад 35 тис. грн.

На заклики про порятунок постраждалих від вибуху на вул. Пушкіна тата і сина відгукнулись вже сотні тернополян. Люди здають кров, перераховують гроші на картку. Волонтери закуповують ліки та передають все необхідне  до обласних дитячої і «дорослої» лікарень, де у реанімаціях борються за життя травмованих родичів.

І в 7-річного Максимчика, і в його тата Романа – близько 30% опіків тіла. Деякі з них – глибокі. У хлопчика ще й постраждали дихальні шляхи. Малюк вже вчора, 18 липня, переніс операцію.

До спасіння тата й сина долучились волонтери. Вони відкрили рахунок, курують процес здачі крові донорами.

Відео дня
  • Донори ще потрібні будуть тривалий час, станом на 10 ранку кров уже здали четверо пересічних тернополян, семеро бійців батальйону «Тернопіль» і троє бійців 44 бригади, ще кілька мають підійти, - розповів відомий тернопільський волонтер Богдан Кіндій, який курує процес з донорами для травмованих. – Всім величезне дякую. Але є прохання – телефонуйте до мене, будемо формувати чергу. Адже на станції переливання навіть фізично будуть не в змозі переробити всю здану кров (тел. волонтера – у довідці внизу тексту).

За добу тернополяни зібрали близько 35 тис. грн. на волонтерську картку (дані – у довідці внизу статі). Близько трьох тисяч волонтери вже витратили на ліки, потрібні для операції Максимчикові, та поточні медикаменти. Близько двох тисяч вже витратили на лікування Романа.

  • Люди! Ви просто неймовірні! – волонтери ледь стримують емоції, дякуючи небайдужим, хто вже відгукнувся на чужу біду. І забувають самі, що навіть не знайомі ані з татом, ані з 7-річним Максимчиком, на порятунок яких кинулись, щойно почули за біду в родині Лихолатів.

Збір коштів та пошук донорів триває. Щиро дякуємо усім, хто долучився до порятунку наших земляків.

Довідка

Допомогти 7-річному Максимчику та його батькові Романові можна, перерахувавши кошти на картковий рахунок ПБ ПБ 5169 3600 0097 5445, Малік Ірина. 

Якщо ви плануєте стати донором, телефонуйте Богданові Кіндію: 068 818 19 12.

Якщо у вас є запитання, як допомогти постраждалим чи інші стосовно травмованої родини, телефонуйте журналістові «20 хвилин» Ірині Беляковій: 067 747 28 44. Або залишайте повідомлення на її сторінці у Фейсбук https://www.facebook.com/iryna.belyakova

Читайте також Потрібні донори і кошти на лікування 7-річного Максимчика, який постраждав від вибуху на Пушкіна
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Прокопчук Любов

    Молодці
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up