Партнер рубрики Події

Для постраждалих від домашніх тиранів почала працювати "гаряча лінія"

Для постраждалих від домашніх тиранів почала працювати "гаряча лінія"
  • Сервіс цілодобово доступний за номером 15-47. Дзвінки є безкоштовними зі стаціонарних та мобільних телефонів, анонімними та конфіденційними.
  • За статистикою, щодня до тернопільських поліцейських надходить 5-7 викликів від тих, хто потерпає від сімейних тиранів.

Оператор кол-центру не просто фіксує звернення чи переадресовує його до відповідних компетентних відомств, а й в онлайн-режимі може надавати психологічну допомогу потерпілим від насильства, зазначив заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергій Ніжинський.

Номер гарячої лінії 1547.

На гарячій лінії :

Відео дня

▶ надаються інформаційні, психологічні та юридичні консультації чоловікам та жінкам, які постраждали від домашнього насильства, насильства за ознакою статі, насильства стосовно дітей, або з питань загрози вчинення такого насильства,

▶ надається психологічна допомоги потерпілим від домашнього насильства жінкам, чоловікам, дітям.

Тобто у разі потреби людина отримає практичну інформацію, що робити і куди звертатись при виявленні загрози чи проблеми.

Лінія працює у тестовому режимі та є результатом спільної роботи різних міністерств і відомств. Вона створена на базі Урядового контактного центру за ініціативи Мінсоцполітики та Секретаріату КМУ (Дмитро Дубілет, Юлія Гусєва), підтримки Олени Зеленської та Марії Єфросиніної, Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства юстиції, Міністерства освіти і науки.

У січні 2020 року пройшла перша навчальна сесія Школи підготовки консультантів Державної установи “Урядовий контактний центр” з питань запобігання та протидії домашньому насильству за європейськими стандартами за фінансової підтримки Уряду Великої Британії у рамках програми #UNFPAУкраїна.

Як захиститися від домашнього насильства, читайте ТУТ.

Нагадаємо, у Тернополі в листопаді минулого року запрацювала мобільна група з протидії домашньому насильству

Щодня до поліцейських надходить 5-7 викликів від тих, хто потерпає від сімейних тиранів. Виїхавши на місце події, правоохоронці оцінюють ситуацію, опитують свідків, очевидців та з урахуванням результатів оцінки ризиків приймають рішення щодо притягнення до адміністративної відповідальності та винесення термінового заборонного припису кривднику.

Мобільна група отримала новий автомобіль, оснащений відповідно до сучасних вимог, та службову техніку: ноутбук, планшет, бодікамери, док-станцію, відеореєстратор, відеокамеру, термопринтер.
 

Довідка

У 2019 році тернопільські поліцейські зареєстрували понад чотири з половиною тисячі заяв та повідомлень про вчинення правопорушень, пов’язаних з домашнім насильством, повідомляє вдділ комунікації поліції Тернопільської області.

Читайте також “То чоловік, з ним діти, тому в поліцію не звернусь”: що кажуть тернополянки про домашнє насильство
Не давав їсти, виганяв з дому і принижував: на Тернопільщині син знущався зі старенького батька
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Володя Перестань Будь Ласка!!!

    Україна не росія!!!!!
  • Володя але ти не чемний!!!

    Такі ж самі ваші заголовки як і ваше водіння!!!
  • Володя але ти не чемний!!!

    Знаєте Що це це =)
  • ВолодяУкраїна!!!

    Так так шановні Держ службовці це що таке за дескримінація 4.2.9. Право на недоторканність сімейного життя!4.2.8. Право на недоторканність особистого життя!!!Що скаже Новий Прокурор Чи ДБР!!!Зараз в мене є Для вас Фото Президента України який Гарантує мої Права Пане Президент Що це за Сексизм та Дискримінація та Втручання!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up