Партнер рубрики Події

"Дмитрик так хотів піти на свій перший випускний": на Тернопільщині втопився 9-річний хлопчик

"Дмитрик так хотів піти на свій перший випускний": на Тернопільщині втопився 9-річний хлопчик

Нещастя трапилось 10 травня у Теребовлянському районі. Дмитрик разом зі своїм молодшим братиком Володею та другом пішли прогулятися до ставка. Несподівано хлопчик послизнувся та впав у воду. Коли діти покликали дорослих на допомогу, було вже пізно. Медики згодом лише констатували смерть неповнолітнього.

- Це страшна звістка для нас, братику, спочивай із Богом, - ледь промовляє двоюрідна сестра хлопчика Василина.

Трагедія трапилась у п’ятницю, 10 травня неподалік села Заздрість. Місцеві жителі, почувши крики дітей, збіглися до ставка, куди впав дев’ятирічний Дмитрик, йдеться на сайті поліції.

Виїхавши на місце, правоохоронці з’ясували обставини трагічного випадку. Виявилося, дев’ятирічний Дмитрик разом зі своїм молодшим семирічним братиком та восьмирічним другом гуляли поблизу сільського ставка. Дмитрик захотів намочити у воді ноги, тому, знявши взуття та частину одягу спустився по бетонній плиті до ставка,  та, послизнувшись, не втримав рівноваги і впав у воду. Молодші діти стали кричати і кликати на допомогу, адже поблизу з дорослих нікого не було. Крики почуло подружжя односельців. Вони прибігли, кинулися до водойми й витягнули хлопчика. Реанімаційні заходи, які проводили медики швидкої допомоги, виявилися безрезультатними.

Відео дня

Він не вмів плавати

Про те, що діти самостійно побігли до ставка, дорослі не знали. До водойми далеченько, розповідає журналістці "20 хвилин" двоюрідна сестра Дмитрика – Василина.

- Батьки завжди застерігали дітей не ходити до води, та й вони самі ніколи їх туди не водили, - каже вона. – Як так сталося… Не можемо прийти до тями…

Співрозмовниця ледь підбирає слова. Каже, що біда несподівано постукала у двері.

- Дмитрик був дуже хорошим хлопчиком, чемним, слухняним, - зауважує вона. – Трагедія ще й відбулася на очах у молодшого братика Володі.

За словами жінки, менші діти не одразу зрозуміли, що відбувається. Але коли помітили, що Дмитрик не випливає, побігли кликати на допомогу. Та було вже пізно.

- Медики сказали, що не було шансу його врятувати, забагато часу минуло, - продовжує Василина. – А в братика було ще стільки мрій. Він закінчував четвертий клас, дуже хотів побувати на першому у своєму житті випускному. Та не судилося…

"Вибавила його, виховала"

Останнім часом сестра не часто бачилась із молодшим братом, але про нього – лише світлі спогади.

- Після одруження я переїхала жити в іншу область, хотіли з чоловіком приїхати у село на Зелені свята. Дмитрик виріс на моїх очах, я дуже його любила. Він був хорошим хлопчиком, хотів побачити свою маленьку племінницю, якій лишень п’ять місяців, - з розпачем промовляє вона.

За словами співрозмовниці, ніхто з родини не чекав такого горя. 12 травня має бути похорон, а рідні та близькі не можуть повірити в те, що трапилось.

Лікарі швидкої, яких згодом викликали односельці хлопчика, лише констатували смерть дитини. Забагато часу той пробув у воді, говорить заступник директора Центру екстреної медичної допомоги Ганна Мончак.

"Було пізно, забагато часу у воді"

- Дитина раптово впала у воду, було холодно. Водойма розташована за селом, тому поки діти добігли, покликали на допомогу, поки дорослі витягнули хлопчика, було пізно, - каже вона.

В управлінні ДСНС в області розповідають, що їхні працівники теж виїжджали на місце події. Але неповнолітнього витягнули з води ще до їх прибуття. Шансу на порятунок не було.

І рятувальники, і правоохоронці черговий раз закликають закликають батьків не залишати своїх малолітніх дітей без нагляду. А якщо у вашому селі чи містечку є водойма, кар’єр, закинуті будівлі – особливо пильнуйте. Такі об’єкти завжди викликають цікавість у дітей і підлітків, вони починають їх «досліджувати» і це нерідко призводить до трагедій.  

Редакція "20 хвилин" висловлює щирі співчуття родині хлопчика. Нехай з Богом спочиває маленьке Янголятко!

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Ірина Рак

    Нехай з Богом спочиває!!!
  • Alessandra Lan

    Царство небесне ангелятку
  • Оксана Соколюк

    Царство небесне і вічний спокій
  • Silvana Sorokopud

    Царство небесне ангелику..співчуття батькам
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Коли дитині треба міряти тиск? Розповідає кардіолог з Тернополя photo_camera 21:01 На Тернопільщині нарубали лісу на чверть мільйона гривень 20:02 Вбивство студента із Конго Ерітьє: чотири роки минуло, а вироку немає досі. Чому? 19:58 Поблизу Дарахова перекинувся бензовоз. Є постраждалі (ОНОВЛЕНО) Від читача 13:31 Масштабний благодійний захід в Тернополі “GO nail forum” 19:01 Від батарейок, колонки чи ліхтарика: 12 кмітливих способів зарядити телефон без електрики 18:20 Чортків навколішки зустрів загиблого героя Івана Ружила photo_camera 17:30 Мужньо боронив Україну від окупантів: зупинилось серце захисника Сергія Страхоцького photo_camera 16:40 Як у Збаражі гаївки дзвеніли (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 16:05 У Чортківській громаді за народження дитини виплачують додаткових 10 тисяч гривень 15:45 Житловий сертифікат на зруйноване майно (новини компаній) 15:21 На Тернопільщині 9 травня будуть обмеження зі світлом для підприємців 14:45 Чому на клумбах у Тернополі замість квітів – бур’яни photo_camera 14:25 Автосервіси та СТО Тернополя. Ваш автомобіль – наша турбота! (партнерський проєкт) 14:09 На Теребовлянщині реставрують ще один міст: грошей на капітальний ремонт немає 13:25 На Чортківщині Mitsubishi наїхав на підлітків, які катались на мотоциклі photo_camera 12:45 У Тернополі збільшилась плата за паркування та графік роботи майданчиків 12:05 Рада в кілька разів підняла штрафи за відмову від повістки та неявку до ТЦК 11:25 У ТЦК застерігають щодо поширення інформації про місця їх перебування в соцмережах 10:45 У Кременці відкрили меморіал пам'яті 21 героя, які віддали життя за Україну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up