Партнер рубрики Події

До «Гвардії наступу» вже записались півтисячі добровольців з Тернопільщини

До «Гвардії наступу» вже записались півтисячі добровольців з Тернопільщини

У ЦНАПах всіх бажаючих стати на захист Батьківщини і брати участь у звільненні її території чекають представники силових структур.

На Тернопільщині триває кампанія щодо набору добровольців в штурмові батальйони «Гвардія наступу». Жителі Тернопільщини звертаються у Центри надання адміністративних послуг за інформацією щодо алгоритму дій. Серед охочих є, як чоловіки, так і жінки.

Про це повідомив голова Тернопільської ОВА Володимир Труш, який особисто відвідав один із Центрів надання адміністративних послуг. Саме ці заклади стали місцями реєстрації добровольців.

Відео дня

У ЦНАПах всіх бажаючих стати на захист Батьківщини і брати участь у звільненні її території чекають представники силових структур – Нацполіції та Прикордонної служби. Вони надають майбутнім захисникам всю необхідну інформацію щодо особливостей вступу до штурмових батальйонів. 

Добровольці вже проходять медогляди

«Лють», «Кара-Даг», «Рубіж», «Азов» – ось назви формувань, які за декілька місяців поповнять військову міць України.

–  Головна мета – посилити армію країни дійсно вмотивованими добровольцями, – говорить очільник Тернопільської ОВА Володимир Труш. – Станом на сьогодні маємо вже 500 таких рекрутів, які добровільно записалися до підрозділів, котрі їм ближчі по духу. Вони вже проходять медичні огляди. 

Майбутнім захисникам докладно пояснюють всю процедуру прийому до батальйонів, аби допомогти точно визначитись із напрямком служби. 

– До нас постійно звертаються свідомі громадяни Тернополя та області. Ми надаємо їм всю початкову інформацію. Розповідаємо, що перед зарахуванням до лав штурмовиків вони мають пройти перевірку за станом здоров'я та фізичної готовності, психологічне тестування, повинні бути без судимості. Також на добровольців чекає співбесіда, – розповідає Офіцер державної прикордонної служби Іван Держипільський. 

Можуть долучатися і цивільні

За словами інспектора сектору кадрового забезпечення Тернопільського районного управління поліції Анастасії Квітковської, до штурмових бригад можуть долучитись, як цивільні, так працівники силових структур. Гендерного обмеження теж немає – жінки на рівних з чоловіками можуть долучитись до армії наступу.

Днями своє бажання вигнати ворога з рідної землі вже проявила молода пара, яка рішуче налаштована звільняти Крим у складі батальйону «Кара-Даг».

Житель Тернопільщини Євген Тимошин теж визначився з напрямком служби. Говорить, що прагне звільняти країну у складі бригад Нацполіції.

Всіх, хто подав заявки на вступ до складу «Гвардії наступу» і пройшов необхідні процедури, обов'язково зарахують. Тільки для цього вони повинні пройти «курс молодого бійця» – навчання для отримання первинного досвіду ведення військової тактики і стратегії. Такий вишкіл триватиме від одного до декількох місяців. 

Якщо ви відчуваєте в собі сили і бажаєте поповнити ряди добровольців-штурмовиків, то вас чекають у Центрах надання адміністративних послуг. 

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, як можна долучитися до «Гвардії наступу».

Довідка

Куди звертатися на Тернопільщині

Вступити до лав Національної гвардії, Національної поліції чи Державної прикордонної служби можна у місцевих ЦНАПах, де добровольцям пропонуватимуть вісім бригад на вибір. У Тернопільській області це можна зробити у п’яти центрах надання адміністративних послуг:

  • Чортків (вулиця Тараса Шевченка, 21);
  • Бережани (вулиця Банкова, 3);
  • Кременець (вулиця Тараса Шевченка, 36);
  • Тернопіль (вулиця Князя Острозького, 6);
  • Теребовля (вулиця Князя Василька, 10-а).

Читайте також

Автор Наталія Чепець

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Читач06

    ЧЕСНО всеріно  на вашого зелю я один у сімї баитур ірює  і гвардіїї наступу а по нашому(штурмовик)  бийте хлопи москаля де завидітеююю може це мій останій крмент, тримайтесь братя
  • Papa Rimskiy

    Це похоже внутрішня армія буде
  • Павло Биков

    Зеленський створює власну армію
  • Oksana Korutko

    Є чим хвастатися .Які добровольці,напишіть правду!Що після інтентивного рейду і вручення повісток ,до вас звернулися молоді хлопці, які не вміють і не знають ,що з тою зброєю робити. А  навчені ,  підготовленні  ходять по вулицях і роздають повісточки.Позор!

keyboard_arrow_up