Добровольців з "Тернополя" та екс-"беркутівців" відправили в АТО

Добровольців з "Тернополя" та екс-"беркутівців" відправили в АТО
Понад сотню бійців із батальйону "Тернопіль", працівників міліції та колишніх "беркутівців" удень 5 вересня урочисто проводжали у зону АТО. Прощання влаштували просто на Театральному майдані. Рідні бійців не стримували сліз...

За словами начальника обласної міліції Василя Облещука, це - уже п'ята ротація тернопільських правоохоронців на Схід.

- Хлопці нестимуть службу на блок-постах, де постійно тривають обстріли. Також охоронятимуть громадський порядок у вже звільнених від терористів містах. А ще, - братимуть участь у зачистках населених пунктів від ворога, - пояснив міліцейський начальник.

Previous Next

Відео дня

Екс-"беркутівець" Олександр, озброєний автоматом "Калашникова" та кулиметом каже, що їхати на війну не боїться.

- А чого боятися? Якщо всього боятися, то нащо жити? - вважає він. - Я їду міняти своїх хлопців, які вже довго на Сході. Тут мене чекатимуть дружина з дитиною та батьки. В АТО я буду місяць, а може й довше.

Учні з Української гімназії принесли воякам пакунки з подарунками - солодощами, речами першої необхідності тощо.

- Ви знайте, що тут вас люблять і вами пишаються. Ви вже для нас герої. Повертайтеся, будь ласка, живими, - сказала бійцям одна зі школярок.

Загалом у зону АТО з Тернополя відправили 110 співробітників міліції. Більшість з них - оперативники, слідчі, дільничні та 50 бійців зі спецбатальйону "Тернопіль". 

- Вони замінять тих вояків з "Тернополя", які зараз несуть службу на Луганщині, - зауважив Василь Облещук. - Зараз в АТО беруть участь 150 працівників міліції з нашого краю. За минулі чотири ротації ми маємо двох контужених вояків і одного пораненого. Також загинув один наш побратим.

Перед відправкою бійців благословили священики, а командування дало півгодини на прощання з рідними.

Уже в неділю, за словами начальника обласної міліції, місто зустрічатиме тих вояків, які місяць перебували на Сході.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ониськів Наталія

    віримо.надіємось.чекаємо...............хай вас бог береже...........
  • Діана

    я теж бачила ту комедію. в мене просто немає слів "подяки" організаторам заходу.

    Замість того, щоб дати хлопцям попрощатися з рідними, то їх тримали під сонцем у повному спорядженні, як фон для піару наших посадовців. ГАНЬБА!!!
  • 1760

    Щасливої Вам дороги,наші Захисники!!!Повертайтеся живими і здоровими,ми Вас любимо і чекаєм з перемогою!!!
  • мама

    Хай Вас Бог береже хлопці! Повертайтеся всі живі і здорові!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up