Партнер рубрики Події

Тернополяни просять допомогти, аби міськрада зрізала сухі дерева. Бо може бути біда

Тернополяни просять допомогти, аби міськрада зрізала сухі дерева. Бо може бути біда
  • Читачка за допомогою звернулась до журналістів, бо, каже, уже тричі повідомляла в міську раду про сухі дерева у двох метрах від зупинки – і ніхто не реагує.
  • У міськраді запевняють, що від жителів Тролейбусної не було протягом липня-серпня жодного звернення. Однак пообіцяли передати інформацію комунальникам.

 

- Другий рік поспіль у двох метрах від зупинки громадського транспорту стоять сухі дерева, допоможіть, аби міськрада зрізала їх. Бо може бути біда, - зателефонувавши до журналістки, просила мешканка «Дружби» Людмила Трохимчук.

На зупинці транспорту, що поблизу вул. Тролейбусна, 11 ще років два тому планували облаштувати крамницю, розповіла жінка. «Підлили» триметрову тую, п’ятиметрову  ялинку. Дерева висохли. Відтоді так і стоять.

Пенсіонерка каже, що про проблему вже тричі разом із сусідкою повідомляли на довідку міськради. Проте реакції жодної. Депутата на цьому окрузі немає. Тому порятунку шукали у журналістів.

Відео дня

– Будь ласка, допоможіть, щоб приїхали і зрізали, - звернулась до журналістів пані Людмила. – Нам обіцяли зрізати. Досі ніхто нічого не зробив. Ви зрозумійте, вітрюган щораз зривається, ті дерева от-от впадуть комусь на голову. Біда буде. Тут зупинка і весь час багато людей. Допоможіть!

Інформацію, надану читачкою, журналісти адресували до речника міськради Мар’яни Зварич. Та, перевіривши дані, запевнила: на довідку 15-80 не було звернень за вказаною адресою щодо стану зелених насаджень. Ні в липні, ні у серпні.

- Однак ми вже передали інформацію в управління ЖКГ, - запевнила Мар’яна Зварич. - До кінця тижня представники комісії з оцінки стану та вартості зелених насаджень виїдуть за вказаною адресою для обстеження дерев. Після цього встановлять балансоутримувача, видадуть відповідні дозвільні документи на виконання робіт, після чого роботи будуть проведені.

Довідка

У випадку, якщо мешканці мають інформацію про поганий стан зелених насаджень, передусім, треба звертатися до балансоутримувача - в ОСББ або у ЖЕК.

У разі, якщо неможливо встановити балансоутримувача, можна інформувати міську раду, прикріпивши фото проблемної ділянки тощо.   

Якщо йдеться про місця загального користування – не прибудинкову територію, - дзвонити на довідку 15-80 або писати листи на електронну пошту [email protected] чи звичайну пошту: м. Тернопіль, вул. Листопадова, 5, 46000.  Відділ звернень: 0352 40-41-26, 0352 52-76-52 (факс). Цілодобова гаряча лінія: 15-80 (зі стаціонарних телефонів), +38 (067) 351-57-10

За інф. Прес-служби міськради

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Андрій Дацків

    Я дзвонив на цю довідку і просив зрізати сухі дерева у скверику на вул. Лепкого. Але мені жіночка відповіла, щоб я передзвонював в якесь управління бо треба на це дозвіл. Дерева в будь який момент можуть когось травмувати, а їм дозвіл потрібен! Добре, що живі дерева "омолоджують" без потреби!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up