«Доступні ліки» доставляють у два села на Тернопільщині

«Доступні ліки» доставляють у два села на Тернопільщині

У Великогаївській громаді «Доступні ліки» зробили ще доступнішими. Завідуюча фельдшерсько-акушерським пунктом с. Товстолуг Інна Малецька запровадила механізм, завдяки якому жителі села можуть скористатися урядовою програмою «Доступні ліки» більш зручно. Нововведення молодого медика полягає в тому, що виписавши необхідні рецепти, вона сама організовує доставку потрібних препаратів у село. Тож пацієнтам не треба їхати в місто і шукати їх у різних аптеках.

- Як медик я намагаюся сумлінно виконувати свій професійний обов’язок, –  каже Інна Малецька. – Але водночас мені хотілося зробити додатково щось хороше для жителів нашого села. Адже людям, які користуються програмою «Доступні ліки», може бути важко та й не завжди зручно витрачати час на дорогу до аптеки, це додаткове навантаження для них. Тож я пішла таким шляхом.

Аналогічний механізм застосовують і у с. Грабівці.

Нагадаємо, урядова програма «Доступні ліки» стартувала у квітні 2017. Вона передбачає, що хворі можуть отримувти ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою. Тернопільщина отримала на реалізацію цієї програми 13,7 млн грн з державного бюджету.

Відео дня

За додатковою інформацією щодо програми «Доступні ліки» можна звертатися на урядову гарячу лінію 15-45 або ж на гарячу лінію Управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА за номером телефону – (0352)52-10-71.

До оновленого реєстру ліків ввійшло 199 препаратів 43 виробників, з яких 21 виробники країн ЄС, 17 – України, 4 – Індії, 1 – Ізраїлю. Нагадаємо, що раніше у програмі брали участь 157 препаратів. У новому реєстрі стало на 33 позиції більше для пацієнтів, які хворіють на серцево-судинні захворювання, 5 – на діабет ІІ типу, 4 – бронхіальну астму у порівнянні з попередніми місяцями.

Реєстр зокрема включає інформацію про торгівельні назви препаратів, діючі речовини, форму випуску, дозування, виробника, роздрібну ціну за упаковку та суму доплати.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up