Партнер рубрики Події

Дозволу на викиди торф’яним котельням  ще не дали

Дозволу на викиди торф’яним котельням  ще не дали

Дозволу на викиди торф’яним котельням не буде. Поки що. Управління екології облдержадміністрації призупинило розгляд матеріалів, отриманих від ТОВ «Тернопільтепло», для отримання таких дозволів.

Коли в управлінні знову повернуться до  цього питання, невідомо.

Нагадаємо, минулого тижня з’явилась інформація про те, що скандальний інвестор ТОВ «Тернопільтепло» отримав позитивні висновки державної  екологічної експертизи на усі сім торф’яних котелень.  Із появою цих висновків зникли претензії у Держекоінспекції, що раніше добилась заборони реалізації проекту із будівництва цих котелень через суди до отримання ТОВ таких документів.

Наступним необхідним кроком для запуску цих котелень є отримання дозволу на викиди. Чи давати такі дозволи, Управління екології мало вирішити протягом п’яти робочих днів з часу отримання матеріалів.

- Призупинити розгляд матеріалів ми вирішили вчора,11 грудня, - каже  начальник управління екології  та природних ресурсів облдержадміністрації Орест Сінгалевич. – Адже законодавство про дозвільні системи в сфері господарської діяльності передбачає, що в разі розгляду у судах справи, що стосується видачі дозвільних документів, розгляд призупиняється. А нам надійшли повідомлення про те, що жителі Тернополя по кожному позитивному висновку державної екологічної експертизи подали позови до суду. Суд зареєстрував їх.

Відповідно, додає пан Сінгалевич, поки  триватимуть суди, в управлінні екології не зможуть  прийняти рішення щодо того, чи видавати торф’яним котельням дозволи на викиди.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up