"Дякуємо, що ви є!" У Тернополі вітали військових, які повернулись з АТО


"Дякуємо, що ви є!" У Тернополі вітали військових, які повернулись з АТО
  • Близько 1500 військових з 44-ої окремої артилерійської бригади, які повернулись з зони АТО (зараз операція ОС - ред.), 3 травня пройшли вулицями Тернополя.
  • По дорозі їх вітали учні та студенти тернопільських навчальних закладів аплодисментами та вигуками "Герої". 
  • На Театральному майдані на військових чекали рідні та небайдужі тернополяни з квітами та словами подяки.  

- Мета нашого маршу у тому, щоб особовий склад побачив наскільки нас люблять на тернопільській землі, щоб відчули повагу людей, побачитись з рідними, - каже командир 44-ї артилерійської бригади полковник Сергій Баранов. - Після маршу військові отримають нагороди від президента України, відзнаки міністра оборони, начальника Генштабу,. Також - від командира оперативного командування, відзнаки командира 44-ї окремої артилерійської бригади. Усього близько сто п'ятдесяти нагород. 

Військові пройшли маршем центральними вулицями міста з бойовим прапором на Театральний майдан. Там на них чекали чимало людей: рідні, близькі, волонтери та просто вдячні тернополяни. 

Читайте також: На Театральному майдані тернополяни зустрічають захисників (пряме включення)

Вчитель музичної школи Ігор Федірко, щоб подякувати військовим приїхав із Заліщиків. Разом з ним приїхали й інші волонтери та підприємець, які допомагали військовим. 

- Ми співрацювали з ними від початку до кінця, - каже Ігор Федірко. - Це наші найрідніші брати, ми не можемо без них, а вони без нас. І ми спільно йдемо до одної мети. Прийшли їх привітати. Там є дівчата, хочемо вручити їм квіти та подякути. Ми дуже щасливі, що у нас так багато хлопців і дівчат військових. Всі вони навіть не поміщаються на площі. І приємно, що люди прийшли їх підтримати. 

Повернулись в повному складі

Військові з 44-ї бригади в зоні АТО перебували з кінця 2014-ого року. Батальйон та дивізіони ротували раніше, згідно з графіком, а бригада в повному складі вийшла лише зараз. У Тернопіль військові повернулись 28 квітня. 

- 44 бригада вперше за чотири роки повернулась на місце постійної дислокації в повному складі, -  каже командир оперативного командування "Захід" генерал-майор Олександр Павлюк. - Рівень підготовки цих військовослужбовців я оцінюю на відмінно, бо поки 44-бригада перебувала в зоні АТО, у противника не було бажання застососувати артилерію. Бо знали, що відразу отримають гідну та чітку відповідь.

Будують нові казарми

У Тернополі, за словами генерала-майора, бригада буде мінімум пів року. Для військових створили належні для їхнього перебування, відремонтували казарми в Тернополі, гуртожиток в Теребовлі. Ще цього року планують добудувати казарми типу гуртожитків для контрактників. У Тернополі, за територією військової частини, таких буде три, кожна розрахована на 120 осіб. Місце уже визначили, як каже пан Павлюк, територія належить військовим, проте точних координатів не називають. Зараз на операції ОС тернопільську бригаду у повному складі заміняє інша бригада.

- У повному складі повернулись всі бригади нашого підпорядкування, крім деяких механізованих бригад, - каже Олександр Павлюк. - Це пов'язано з зміною формату АТО на операцію ОС і з тим, що ми маємо можливості, які дозволяють замінювати бригади в повному складі, щоб військові могли відпочити, побути з сім'ями, набратись сил, відновити техніку. 

Нагадаємо, о 14.30 на Театральному майдані розпочнеться концерт Руслани Лижичко, яка привітає наших бійців з поверненням додому. 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Yura Yura

    Як москалиски сидять там в кемерове а люблять читати..
  • Ганна Придушана

    так. Петю. показуху дуже тут люблять. Памятаете як зганяли дiтлахiв навiть молодших класiв в захист Надii Савченко? I чим справа закiнчилась? Так i тут закiнчиться. Коли злочинна влада перестане дiяти, то тодi iх будуть паплюжити за те. що вбивали мирних жителiв, котрi боролися за свою землю. Така  вже у Тернопол1 доля. видно. ск1льки памятаю. а память моя тримае цю проказуху р1зно1 маст1 десь з 1960 рок1в. Завжди молитися так,

    Vadim Yasinskiy reply Ганна Придушана

    Переехала в Хачоленд за лучшей жизнью, а тут хоба и жизни вроде уже нету и сразу вспомнились корни, украинские. раньше вспоминать надо было,  - когда войска с Пидерашки сюда полезли и начали убивать, насиловать, отбирать имущество. Чего - то плохого желать тебе не буду - ты и так мучаешься в пидерашке. Всего доброго!

    Хорхе Грайкобиляцький reply Vadim Yasinskiy

    Та не мучиться вона,  а навпаки кайфує, що є фюрер, якому можна поклонятися і який "все за нас решит" (С). Одна проблема - як донести до односельців свою крутість.  Так отож - є Internet. Поки-що він у неї є.

    Степан reply Ганна Придушана

    Прокоментуй  краще свого Путлера, за якого скоріше всього голосувала на виборах і те скільки українців він і твої співвітчизники (Ru) вбили і вбивають далі.

    Степан reply Ганна Придушана

    марш за поребрик!
  • Nadezhda Kostomarova

    Президент разом з міністрами краще б припинив цю війну, а не роздавав нагороди

    Володимир Лемега reply Nadezhda Kostomarova

    Я просто подумав,може ви знаєте як зупинити війну.Тут 2 варіанти -здатися ,або напасти і відбивати в москалів.Тому пропонуйте,бо всі ніби знають як зупинити,а президент якийсь тормоз і не хоче зробити.
  • Gaia Gaia

    Молодцi вiтаю. 💐
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up