«Дякувати Богу, що все так минулося»: Руслан, який обгорів, коли спалахнула труна діда, уже бігає

«Дякувати Богу, що все так минулося»: Руслан, який обгорів, коли спалахнула труна діда, уже бігає
  • Родина потребує допомоги, адже згоріла частина будинку. Потрібні кошти, матеріали і меблі.
  • 10-річний Руслан у хірургії. Медики кажуть, хлопця медикаментами забезпечили. Однак після лікування буде потрібна ще й реабілітація.

10-річний Руслан Пирч, який сильно обгорів днями, потихеньку оговтується від пережитого. Хлопчина наразі перебуває в хірургії дитячої обласної лікарні. Медики кажуть, що життю малого нічого не загрожує. І в приватній бесіді додають: «Дякувати Богу, що так все минулось».

Нагадаємо, Загорілась свічка у труні дідуся – мало живцем не згорів його 10-річний онук
Як вдалось нам дізнатись, Руслан Пирч навчається в 4-му класі. Виховує його один батько.

  • Мати вже давно позбавлена батьківських прав, до мене часто за нею дзвонять питають поліцейські з Дніпра, Запоріжжя, - розповів староста Юськівців Михайло Кутрань. – У батька - одна дитина, чоловік працював на приватника, який відкрив в нас фірму. Радів, коли отримував там гроші.

Староста 12 квітня саме прийшов близько 6 ранку, аби попрощатись з покійним та підтримати родину. Поспілкувався з батьком хлопчика, поговорив з вдовою, вона розповідала, як вони познайомились з покійним Мироном, як одружились, як жили…

Відео дня
  • Я вийшов від них – усе було добре, а за годину мені люди кажуть, що чули, пожежа була в тих людей. Ви жартуєте? – ще не вірив. Дізнаюсь, справді сталось таке лихо. Горіло у хаті добряче, що через вхідні двері ні вийти, ні зайти. Аби врятувати малого онука, який саме спав у сусідній кімнаті, вибивали вікна.

Руслана знайшли під ліжком – хлопчик уже був без свідомості.

  • На мою думку, може, й клінічна смерть у нього була, - припускає староста. – Не приходив він до тями. Коли отямився, першим реченням хлопця було: «А я вже тут?» Що малий мав на увазі – не знаю.

Діда Мирона в неділю таки поховали. Батько наступного ранку повідомив старосту телефоном, що вони з сином в опіковому центрі у Тернополі. Пересадки шкіри, скоріш за все, не робитимуть. Опіки не вкрай важкі, припускає очільник села.

Тим часом школярі разом із вчителями обійшли і рідні Юськівці, і сусіднє село – збирають допомогу на лікування Руслана та щоб допомогти оговтатись після пожежі його родині.

14 травня медики обласної дитячої лікарні запевнили журналістів, що Русланові краще. Він поїв і вже бігає – хлопчина досить активний. Медикаментами Руслана забезпечили.

Про події того дня хлопчик пам’ятає частково. Врізалось у пам’яті малого, як бабуся залізла через вікно, знайшла його на підлозі і передала людям.

Наразі у лікарні з Русланом перебуває тітка. А тато – намагається відновити хату після пожежі.

  • Потрібні кошти для ремонту, можливо, будівельні матеріали, - розповів батько хлопчика Юрій Пирч. – Там, де зайнялось, добре згоріло, усе потріскало. З другого боку, де був син, пошкоджено менше, але все повідлітало.

Заміни потребують вікна, двері, меблі та речі. Хто має можливість допомогти родині – картка ПриватБанку – у довідці. Адже, окрім відновлення житла, допомоги на тривалу реабілітацію потребуватиме і 10-річний Руслан. А великих статків в родини – немає.

Довідка

Картковий рахунок ПриватБанку: 4149 6293 8174 9886, Пирч  Юрій Миронович (батько постраждалого Руслана).

Телефон Юрія Пирча (батько Руслана): 097 849 69 49.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Оля Бас

    !!!!
  • Петро Білецький

    Той випадок коли родичі дибіли і ти з цим не можеш нічого зробити, бо родичів не вибирають
  • Hanna Khramtsova

    !!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:02 Про блуд, зради і церковний шлюб. Отець Олексій Філюк відповідає на гострі питання про сім'ю photo_camera 21:01 На війні загинув захисник з Почаївської громади Віталій Сімора, якого вважали зниклим безвісти photo_camera 20:01 Тернопільські поліцейські отримали нові авто 19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up