«єДокумент» буде доступний у «Дії» за відсутності мобільного зв’язку й інтернету

«єДокумент» буде доступний у «Дії» за відсутності мобільного зв’язку й інтернету

Всі документи в «Дії» мають повну юридичну силу і якщо будь-яка установа відмовляється їх приймати, на неї можна викликати поліцію.

«єДокумент» буде доступний у застосунку «Дія» навіть за відсутності мобільного зв’язку й інтернету.

Про це повідомив керівник із розвитку електронних послуг Мінцифри Мстислав Банік в ефірі телемарафону.

«Щодо доступності «Дії», у разі відключення електроенергії в нас у будь-якому разі все доступно незалежно ні від чого. Якщо є хоч якийсь мобільний зв'язок, все працюватиме», — розповів Банік.

Відео дня

Він додав, що застосунок «Дія» може працювати навіть із мінімальним покриттям мобільного зв'язку. При цьому за відсутності мобільного зв'язку документи зникають не відразу, а поступово, в міру оновлення, оскільки кожен документ має свій термін дії.

«У будь-якому разі українцям також буде доступний «єДокумент», який ми запускали на випадок відключених реєстрів і відсутності доступу до даних», — сказав чиновник.

Банік наголосив, що всі документи в «Дії» мають повну юридичну силу і якщо будь-яка установа відмовляється їх приймати, на неї можна викликати поліцію.

Довідка
Тимчасове посвідчення «єДокумент» з’явилося в застосунку «Дія» в березні. Це документ, який засвідчує особу у воєнний час, в умовах, коли чимало людей могли втратити паспорт. Документ доступний усім користувачам «Дії» автоматично.

 Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Бодя Олегович

    Цікаво чи ще в якій країні є така дурня?

keyboard_arrow_up