Партнер рубрики Події

Екологи знову призупинили розгляд документів ТОВ «Тернопільтепло», поданих для отримання дозволу на викиди

Екологи знову призупинили розгляд документів ТОВ «Тернопільтепло», поданих для отримання дозволу на викиди

Управління екології програло справу скандальному торф’яному інвестору ТОВ «Тернопільтепло» щодо продовження розгляду поданих матеріалів на отримання дозволу на викиди. Втім по суті інвестор нічого поки що не добився – управління знову призупинило розгляд цих матеріалів.


Причина такого рішення Управління екології - та ж – воно не може розглядати матеріали, поки деякі з  поданих документів оскаржуються у судах. Зокрема, йдеться про оскарження позитивних висновків державної екологічної експертизи  тернополянами – мешканцями сусідніх із котельнями будинків. А саме після отримання цих  висновків інвестор зміг почати клопотати про отримання дозволу на викиди. 

- 5 січня ТОВ «Тернопільтепло» виграло справу в Тернопільському окружному адміністративному суді  щодо призупинення нами розгляду матеріалів на викиди, - каже начальник управління екології Орест Сінгалевич. –  Утім ми знову призупинили розгляд цих документів, оскільки з’явились в Реєстрі судових рішень ухвали Київського окружного адміністративного  суду  про відкриття провадження в адмінсправі про скасування позитивних висновків державної екологічної експертизи. Відтак, якщо є справа у судах, то ми не можемо продовжувати розглядати матеріали.

В Управлінні екології, за словами пана Сінгалевича, не виключають, що інвестор знову звернеться до суду з оскарженням їхнього рішення про призупинення розгляду. Адже, нагадаємо, інвестор уже не вперше змушує через суд продовжити розгляд. Загалом боротьба між управлінням екології та інвестором щодо розгляду документів на викиди розпочалась у грудні.  Результат її – екологи  уже  тричі приймали рішення про призупинення розгляду матеріалів на викиди та раз відмовили у видачі  дозволу через брак деяких документів. Суд же ставав на сторону інвестора, бо йому було замало  документів для підтвердження того, що у Києві насправді слухаються справи про скасування позитивних висновків.

Тим часом, поки в противників будівництва котелень наразі нема питань до екологів, такі знову з’явились до Держекоінспекції. Саме ця структура спершу видала припис про заборону експлуатації та реалізації проекту по торф’яних котельнях до отримання позитивних висновків державної екологічної експертизи, а потім відстояла законність свого припису у судах. Тож, якщо справа виграна, а висновки – оскаржуються, чи не  набуває актуальності припис екоінспекції про заборону експлуатації та реалізацію проекту по  торф’яних котельнях? В інспекції кажуть, що ні.

- Апеляційний суд підтвердив, що наші вимоги  законні і винесені відповідно до чинного законодавства, - каже очільник Держекоінспекції в області. – Але «Тернопільтепло» отримало вже позитивні висновки і наразі вони дійсні.  Поки  вони не оскаржені, в нас питань до ТОВ «Тернопільтепло» нема.  Поки ТОВ «Тернопільтепло» не мало висновків, наша заборона була актуальною, а наразі вже ні. 


 

 
 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Андрій Данілич

    Тернопільські екологи МОЛОДЦІ !!!! так і треба давати по зубам надалівським "інвесторам" !!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up