Економимо: журналістка "20 хвилин" впродовж тижня житиме на 50 гривень у день

Економимо: журналістка "20 хвилин" впродовж тижня житиме на 50 гривень у день
  • Чи реально прожити у Тернополі, витрачаючи не більше 50-ти гривень на день? 
  • Журналістка "20 хвилин" перевірить на собі чи вийде спланувати витрати та не обмежувати себе в елементарних речах за мінімум коштів. 
  • Ми продовжуємо спецпроєкт #тижденьбез, у рамках якого проводимо челенджі та експерименти.

У серії матеріалів ми опишемо на чому доведеться економити, якщо у вас лише 50 гривень та як розприділити гроші, щоб ні в чому себе не обмежувати. Окрім того, ми зберемо коментарі експертів із фінансової грамотності, які допоможуть навчитись не витрачати зайвих коштів та дадуть поради про те, як правильно планувати свій бюджет. 

Минулого тижня журналістка "20 хвилин" відмовилась від цукру. Чи був успішним експеримент читайте у матеріалі: #тижденьбезсолодкого: чим замінити цукор та чи корисно це (поради лікарів)

Чому по 50?

Жити саме на суму 50 гривень в день - ризикова справа. Адже, якщо лише 14 гривень витрачати на маршрутку - залишається лише 36. За них можна купити упаковку молока та половинку хліба. Та все ж, для когось і ця сума є непосильною.

Відео дня

Скільки ж грошей в день витрачають тернополяни - читайте згодом. Ми проведемо опитування. 

У 2019-му році мінімальна зарплата в Україні - 4173 гривні. В середньому на день можна витрачати 150 гривень, але якщо від цієї суми відняти витрати на комунальні послуги та оренду житла (якщо вам потрібно), то залишається не так вже і багато.

Загалом, складно підрахувати скільки ви можете витрачати на день, якщо ваша зарплата трішки більше чотирьох тисяч гривень. Але оскільки ми ставимо за мету нашого експерименту - підвищити фінансову грамотність та навчитись планувати витрати, то сподіваємось, що із 50-ма гривнями на день в кишені із голоду наша журналістка не помре. 

Коментар

Ольга Турчак, журналістка

- Важка доля журналіста - то від солодкого відмовляйся, то від грошей взагалі. Після тижня  без солодкого, здавалось, що всі 50 гривень, які у мене є на перший день, витрачу на солодощі. Стрималась (посміхається прим. ред), але від вафель до кави, про які мріяла тиждень, відмовитись не змогла. А це - 12 гривень із 50-ти. Звісно хотілося б молочний шоколад з горішками, але на нього довелося б витратити половину бюджету. Загалом, сумніваюсь, що вдасться без жодних проблем пережити весь тиждень. Але експеримент зацікавив дуже. Загалом, не так давно я була студенткою, тому навички виживання в скрутних умовах вже є. 

Найголовніше - не забути записувати усі витрати та не брати з собою більше 50-ти гривень, щоб уникнути зайвих спокус. Під час експерименту постараюсь записувати усі свої витрати. А їх, як ви розумієте, буде не так вже і багато. Зрештою, привіт, кава у стіках за 3 гривні та печиво "Марія" на три дні. 

Якщо ви маєте поради про те, що варто купувати, а на чому можна зекономити - залишайте їх у коментарях. Якщо ви готові разом із журналісткою "20 хвилин" перевірити, як це прожити лише за 50 гривень на день впродовж тижня - пишіть у коментарях. 

Опитування

Ви могли б прожити на 50 гривень в день?

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (43)
  • Anonymous

    То якись прикол? Чому тільки тиждень, чому не місяць (а краще 2 - тоді вже буде не до приколу)?
  • Лариса Герасименко

    Хіба то життя а як взагалі платні немає????
  • Кристина Чередник

    A sho to vona taka zamychena.vudno vtomulas vid takogo zuttya...

    UpToNoGood reply Кристина Чередник

    просто подивіться скільки статей на день вона видає...

    UpToNoGood reply Кристина Чередник

    просто подивіться скільки статей на день вона видає... зранку до ночі..
  • Самий нечемний тернополянин якому це вдалося=)

    скромно люди але на перший день не погано ще б чай був з вишні і колєга не пияк ще б бараболі приніс=)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up