Голосувати про літак Тернопільські депутати не прийшли

Проігнорували сесію міськради її депутати 15 лютого. У цей день обранці тернополян мали знову обговорити, чи віддавати літак зі “Східного” у Київ.

На спеціально скликану для цього сесію, з’явилися лише 4 депутати із 60. Серед них не було найпалкіших прихильників демонтажу пам’ятника.
Представників ЗМІ було більше, аніж обранців тернополян. Через відсутність кворуму секретар міськради Тарас Білан оголосив, що сесії не буде.
    Оскільки немає кворуму, вето міського голови Романа Заставного на рішення про передачу літака МІГ-15 залишається в силі, - каже він.
Разом з тим, депутати, які підтримують демонтаж, але не з’явились на сесію, свого рішення не змінили. Зокрема один з прихильників ідеї демонтажу Григорій Бурбеза на сесію не прийшов, як розповідає, тому що напередодні від керівників своєї фракції ортимав інформацію, що сесії не буде.
    Позиції я не змінив і у мене знайдеться чимало аргументів на користь демонтажу. Переконаний, що якби сесія відбулась то “за” проголосували б не менще 50 депутатів, - каже пан Бурбеза. - Частина людей виступають проти демонтажу і це факт, але мовчазна більшість не проти демонтажу. На місці літака, що є символом тоталітаризму, може з’явитись справді Український пам’ятник.
Логічних і обгрунтованих аргументів проти демонтажу немає, переконаний депутат. А ось за зняття літака. можна навести массу фактів "за".
У будь-якому випадку, на думку пана Бурбези, депутати-представники громади і їхнє рішення буде відображенням бажань людей з Тернополя.
Нагадаємо, 5 лютого на сесії міськради, депутати погодилися передати літак в Київський музей авіації. Проте, громадські організації міста, активні громадяни і наші відомі земляки не погодилися з таким рішенням.
Разом з тим, редакція "20 хвилин" 17 лютого організовує громадські слухання на тему памятників Тернополя, де зокрема буде підняте питання МІГ - 15.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

    Бурбеза, вийди зі своєю пропозицією в центр на площу до людей і поговори з ними про це..... підеш додому без штанів

    Anonymous reply Anonymous

    Тернополяни, люди! Я зараз живу і працюю в Празі, у центрі Європи. Тут у самому серці Праги, біля найсвятішого місця - Лорети, стоїть повоєнна ДОГЛЯНУТА могила невідомому радянському солдату з червоною зіркою!!!! І нікому не приходить в голову її знести, навіть після того, як радянські танки давили людей на вулицях Праги. Я була дико здивована, коли побачила це "чудо". І навіть не знаю, чому ця могила там збереглась. Можу зробити фото і вислати. Мабуть чехи звикли берегти свою історію, бо це не просто підручник з історії переписати.
  • Anonymous

    залишається поспівати по новому, вибачте за русизми, просто згадайте давню з кінофільму пісню "першим ділом, першим ділом самольоти, ну а економіка Тернополя - потом"
  • Anonymous

    "мовчазна більшість ".... цікаво, хто це. я, наприклад, не збираюся кричати на всю глотку на форумах, але якщо вони таки припхають свої *** лапи до літака, то сидіти в стороні точно не буду. то де ж та "більшість"??? 33 придурки чи хто?

    Anonymous reply Anonymous

    Нема слів......

    Anonymous reply Anonymous

    Якщо його таки знімуть, увесь список депутатів цього склакання для мене залишиться в пам'яті просто СКОТАМИ!
  • Anonymous

    Кому ще що не ясно - музей для своєї колекції вирішив купити наш літак і запропонував це міській раді, але кучка "медиків - але не так пишеться" подумавши мозгом домовилися про те, що літак вони віддадуть "безкоштовно" (навіщо щоб кошти йшли в бюджет), за що їм музей покладе до карману "свою вдячність". по "тв-ящику" один з них розказував яким є небезпечний той літак , що він груда металу, а його колеги-однопартійці телефонували в ефір, немов жителі міста за знесення памятника. тепер звісно перерозглядати це питання вони не хочуть , бо пропадає "вдячність музею". А те, що тернополяни не задоволені цим питанням(видно на форумах в інтернеті, куди ще не добрались партійне кубло), їх не цікавить , бо вони хотіли какати на нас усіх. Люди , захищайте те, що будували наші батьки!!! УСІ НА ЗАХИСТ ЛІТАКА !!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up