Партнер рубрики Події

Голови сіл зберуться, аби вирішити, як бути із незареєстрованими в Тернополі дітьми

Голови сіл зберуться, аби вирішити, як бути із незареєстрованими в Тернополі дітьми

Тернопільські депутати та посадовці думають, що робити з рішенням про те, щоб незареєстровані в місті батьки сплачували по 1200 грн за перебування дітей у садках. Тим часом активні мами взялися «штурмувати» райдержадміністрацію та райраду.

Нагадаємо, що сьогодні незадоволені рішенням чиновників батьки "пікетували" міськраду. 

- Ми не зупинимось, хочемо знати відповідь: що нам робити, коли завтра наших дітей не приймуть у садок? – говорять вони.

На зустріч із людьми прийшли і голова РДА Олександр Похилий, і голова Тернопільської райради Андрій Галайко.

Відео дня

За словами учасників акції протесту, чиновники вислухали всі зауваження батьків.

- Нам пообіцяли, що 5 грудня мають зібратися всі голови сіл, аби вирішити, що будуть робити далі, - розповідає Лілія Павлишин. – Зустріч має бути закритою, 8 грудня батьків повідомлять про свої конкретні дії. Ми слабо віримо у пусті обіцянки, хочемо бачити результат. Тому прийдемо і спитаємо!

За словами жінки, керівники сказали, що підтримують їх у боротьбі проти дискримінації дітей.

- Вкотре нам наголосили, що рішення міськради порушує всі чинні норми законодавства України, - каже співрозмониця. – Тернопіль вивозить сміття у райони, землі учасникам АТО дають у районі, тернополяни так само відвідують обласні медичні заклади. Якщо нас змушуватимуть платити якісь кошти чи не пускатимуть дітей у садочки, ми будемо писати скарги в поліцію, звертатися в суд. Такого абсурду, як у Тернополі ніде в Україні немає!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Olga Tanina

    Як би ваші діди і баби побачили б, як висипете тонни зерна свині, то б одразу вмерли б....
  • Olga Tanina

    СЕЛО ВЕДЕ СЕБЕ ЯК ТЕРОРИСТИ, ОКУПІРУВАЛИ УСІ ЗЕМЛІ, НА ЯКИХ ПРАЦЮВАТИ НЕХОЧЕ І ГАЙДА МІСЬКІ СПОРУДИ ЗАХОПЛЮВАТИ. ВІДДАЙТЕ ТЕРНОПІЛЯНАМ СВОЇ ЗАХОПЛЕНІ ПАЇ. ПАЙ ТО Є РОБОТА, А НЕ ПОДАРУНОК ВІД САНТА КЛАУСА. ЗГІДНО 13СТКУ ЗЕМЛЯ Є НАРОДНИМИ НАДРАМИ І СПІЛЬНИМ БАГАЦТВОМ УСЬОГО НАРОДУ, А НЕ ЛИШЕ ЛЕДАЩИХ СЕЛЯН.ДЕ СЕЛО ТАМ ПРОБЛЕМИ, НАРОД ЕВРОПИ ЦЕ ЗНАЄ І ОБХОДЕ ЇХ СТОРОНОЮ, А ЯК ДІЗНАЮТЬСЯ ЩО ВОНИ З СЕЛА, ТО НАВІТЬ НА РОБОТИ НЕ БЕРЕ, БО ЗНАЄ ЩО ТО Є ТРУТНІ
  • Демян Шевчук

    На мою думку це питання має врегулювати верховна рада. Проте рішення міської ради однозначно антиконституційне.  Якщо слідувати лігіці громади мають влаштувати таможню для тернополян. Або сиди в місті або хочеш кудись виїхати плати за рух по дорозі яка лежить через наше село. Бред надала тай годі. Але найперше потрібно звернути увагу на депутатів мр які голосували за це рішення - ну мер зрозуміло а ви розумні люди (в більшості) як ви можете голосувати за цю тупість. Батькам бажаю терпіння а міському голові розуму.
  • Yulia Homiak

    На мало забезпечену сімю приблизно таку суму виділяють,а не кожна сімя  її оформляє,і не кожній це получаєть.Ось вам і сума оплати за садік
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up