Головна ялинка міста: що залишилось від минулорічної

Головна ялинка міста: що залишилось від минулорічної

Головну ялинку міста засвітили на Театральному майдані 19 грудня. Як кажуть в управлінні ЖКГ, вона майже повністю нова. Що довелося замінити та чому - дізнався журналіст «20 хвилин».

Новорічну ялинку традиційно засвітили День святого Миколая, у четвер, 19 грудня. Щоб побачити це дійство, зібралися сотні тернополян.

Цього року головна ялинка міста майже повністю нова. Минулого року перед встановленням ялинки в міській раді повідомляли, що з нею тернополяни зустрічатимуть Новий рік уже вдев’яте. Тоді йшлося про 19-метровий металевий каркас. Частину гілок у 2018-му підприємство, яке виготовляло новорічне дерево, оновило. Освітлення залишиться те, що закупили ще 2017-го. Нова ялинка у 2019-му такої ж висоти, однак трохи ширша та міцніша.

Відео дня

Як розповідає начальник управління ЖКГ, благоустрою та екології міської ради Олег Соколовський, минулорічна ялинка вже закінчила свій експлуатаційний термін, тому її замінили на нову. Люди, які відповідали за її ремонт та облаштування просто не допустили її до встановлення, оскільки це було небезпечно, бо конструкція була іржава та стара.

- Відповідно до доручення міського голови, ми встановили нову головну ялинку, оскільки минулорічна закінчила свій термін експлуатації, – пояснює Олег Соколовський. – Стару ялинку вже неодноразово ремонтували і встановлювати її знову не можна. Тому ми придбали повністю новий металевий каркас та штучну хвою. Хвоя виконана якісно, її важко відрізнити від справжньої. Частина гірлянд на ялинці нова, а частина лишилась з попередніх років. Цього року ми головний «удар» дали на ілюмінацію. Вона може створювати різні узори та 3D малюнки. Вона стала більш безпечною. Каркас міцніший і виготовлена вона таким чином, що перекинутись від вітру не може. Замінили і огорожу навколо ялинки. Раніше вона була дерев’яною, але її зламали люди. Від тернополян ми чули позитивні відгуки про головну ялинку. Людям ялинка подобається, бо вона стала гарніша, культурніша і більш європейська.

 До слова, штучна новорічна ялинка у Тернополі серед українських міст з’явилась одною з перших. Спершу це подобалось не всім, однак уже десятий рік поспіль не доводиться нищити живі дерева.  

- Я був один з ініціаторів встановлення штучної ялинки, бо раніше це було жахливо, – розповідає Олег Соколовський. – Раніше ми встановлювали живу ялинку. Ми разом з комунальниками їздили лісами, в пошуках підходящої ялинки. Я побачив, що цей процес жахливий, бо доводилося вирізати велику кількість дерев просто щоб під’їхати до потрібної ялинки. Цю «комедію» потрібно було припиняти, і Тернопіль став другим містом, яке придбало штучну ялинку.

Вартість нової ялинки не називають, бо, як каже пан Соколовський, не хочуть спокушати злодіїв.

А як вам головна ялинка? Діліться думками у коментарях!

Опитування

Чи подобається вам головна ялинка міста?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • JOY

    Це не ялинка а віник з дротами

    Де іграшки

    До ялинки хіба йти в ночі
  • Коля

    Що я думаю про вирачені наші гроші лишиться при мені, але реально те що стоїть зараз біля театру таки дуже схоже на ялинку, а не тупа пародія яка була минулф роки.
  • Prokyror

    А скільки коштувала, наших грошей, так звана "нова" ялинка?! Суму в студію !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up