Партнер рубрики Події

Сотні тернополян з дітьми прийшли до «зимового містечка», щоб засвітити головну ялинку (відео)

Сотні тернополян з дітьми прийшли до «зимового містечка», щоб засвітити головну ялинку (відео)

На Театральному майдані почали збиратися тернополяни ще з обіду. Близько 16:00 сотні людей зібралися біля сцени, щоб почути виступ духового оркестру. А подивитися як засяє головна ялинка міста зібралось чимало людей з дітьми.  

- Ми на такому заході разом з дітьми вперше, – розповідає тернополянка Ольга. –День святого Миколая для багатьох людей значно важливіше свято, ніж Новий рік, тому цей день краще проводити разом.

Зі сцени «зимового містечка» привітали з Днем святого Миколая тернополян і представники влади.

-  Тернопіль має гарну традицію – встановлювати і освячувати в цей день різдвяну шопку та засвічувати новорічну ялинку, – розповідає очільник ОДА Ігор Сопель. – Тернопільщина славиться своїми християнськими звичаями. Ми в родинному колі зустрічаємо Новий рік, колядуємо на Різдво та ходимо в гості до наших близьких та друзів. Ці звичаї формують нас та наших дітей.

Відео дня

 Долучився до привітань і міський голова міста Сергій Надал.

- День святого Миколая – це свято, яке однаково люблять діти і дорослі, – каже Сергій Надал. – Це свято нагадує нам про те, що добро є, про те, що мрії збуваються. Традиційно в цей день від Вифлеємського вогню,  який нам передають пластуни, ми запалюємо вогні головної ялинки нашого міста. Саме в цей день починає роботу наше зимове містечко, яке створює місце, де можуть гарно провести час і тернополяни, і гості нашого міста.

Вифилеємський вогонь до зимового містечка традиційно доставляють тернопільські пластуни. Саме від вогню миру символічно засвічують головну ялинку міста. До засвічення ялинки тернополяни рахували разом. 

- Нам є за велику честь передавати цей вогонь миру, який запалюють у місці народження Ісуса Христа, – розповідає голова тернопільського осередку «Пласт» Назар Гапінь. – Цей вогонь символізує мир, добробут та спокій. Тому ми передаємо його нашому місту та вітаємо усіх тернополян з різдвяними святами.

Тернополяни фотографувалися на фоні ялинки, дехто навіть взяв вихідний, щоб провести час разом з дітьми.

- Довелося сьогодні взяти вихідний, бо обіцяв дітям, що ми разом підемо на засвічення ялинки, – розповідає тернополянин Тарас. – Діти дуже чакають на це свято і ще жодного разу не були на запаленні ялинки. Якби нам не вдалося зібратися усією сім’єю, то це б засмутило дітей. Тому ми маємо дарувати радість нашим дітям, а головне – проводити з ними якомога більше часу.  

Цього року «зимове містечко» стало значно більшим, з'явилися нові локації та атракціони. Маленькі тернополяни змогли сфотографуватися зі святим Миколаєм у його місцевій резиденції та розповісти про свої бажання.      

- Мені ідея «зимового містечка» дуже подобається, бо це гарне місце для відпочинку, – каже тернополянин Віталій. – Тут вже є атракціони, та цікаві місця, а не тільки МАФи. Але для мене голове у зимовому містечку – каток. Це дуже крута ідея. Сподіваюсь, що кожного року тут буде ставати цікавіше.

У зимовому містечку запрацювали деякі локації, однак ще не всі. Зимова ковзанка та гірка для сноутюбів запрацює найближчим часом. Також робітники ще облаштовують світлову інсталяцію «2020» біля пам’ятника Соломії Крушельницької.

 А ви були на засвіченні ялинки? Як вам «зимове містечко»? Діліться думками у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up