Партнер рубрики Події

Головний показник, чи сподобався табір: "Наступного року поїду ще!"

Головний показник, чи сподобався табір: "Наступного року поїду ще!"

Мамусі тернопільських школярів поділилися, за якими критеріями обирали табір для дитини, які висновки, спілкуючись з дітьми, зробили наприкінці змін і чому знову готові віддати малюків «в чужі руки» на літо. У поліції запевнили: абсолютно всі табори будуть під їхнім цілодобовим наглядом

Табір відпочинку і розваг – чи в село до родичів. Перед таким вибором нерідко опиняються батьків школярів, особливо молодшої школи. Звичайно, можна залишити дитину вдома, але тоді ні про безпеку, ні тим паче про дозвілля школяра не йдеться. Як і про те, що не проводитиме цілий день у гаджетах.

Цього року вирішила відправити свого 9-річного сина у табір. Порадившись з чоловіком, вирішили, що перший рік навряд зможемо відпустити його самого з ночівлею на тривалий час. А от щодо міських, «тематичних» таборів – задумались. Адже вибір – чималий.

… і все це без вайфаю!

Тому вирішили послухати порад бувалих батьків, діти яких вже відвідували табори. Для цього звернулась за порадою у групу «Тернопільські мамусі», що у Фейсбук. За кілька годин отримала чимало повідомлень.

Відео дня
  • Два роки тому Миколка повернувся з першого у своєму житті табору, - розповіла мама 9-річного хлопчика Ірина Малік. - Шукали щось сучасне і недалеко від Тернополя, щоб на біду протягом години бути на місці. Знайшли O-La-La Дитячий табір, у Кременецькому районі.

Відразу приємно вразили умови проживання: двоповерхові дерев'яні будиночки, жили по троє дітей у кімнаті, санвузол на кожному поверсі. Це особливо приємно, згадуючи дірки в дерев'яній будці та один краник з холодною водою зі свого дитинства у таборах, пише Ірина Малік.

  • 4-разове харчування, дитячий майданчик, батут, невеликий басейн + купання в озері, - написала коротко мама школяра. - Повернувся мій хлопець помітно самостійнішим, а ще переможцем пісенного конкурсу, знавцем гри у мафію та ще купи невідомих мені ігор, мандрівником по лісах, і все це без вайфаю!

А головним показником того, наскільки Миколці сподобалось, було його: "Наступного року поїду ще!" Так Микола Виннічик їздив до того ж табору і в 2018-му. І зараз пакує речі та не може дочекатись, коли знову опиниться в таборі.

Варто їхати з друзями

  • Минулого року були в таборі тиждень, а цього року вже плануємо віддати на 2 тижні, - пише Надя Гербут. - Як на мене, головне, щоб їхати з кимось з друзів. Хороші умови і багато коштують. Але я за якість! Моїй минулого року дуже сподобалося!

Людмила Лукіян порадила літній табір при Гімназії "Гармонія", який працюватиме з 10 до 21 червня. Будуть екскурсії, заняття англійською з волонтером. Біля дому, на 5-6 годин достатньо, щоб дитина не сумувала вдома.

- Денний табір Space camp, - пише Тетяна Кітчак. - Минулоріч донька була дуже задоволена і вже з нетерпінням очікує червня. Привабила програма, стиль взаємодії з дітьми, формат проведення.

Почула про табір пані Тетяна від знайомих. Переглянула рекламу закладу у Фейсбук. Ввечері побачила, пригадала, що чула хороші враження і вже на наступний день були в таборі. Не пошкодувала, - пише жінка.

Читайте також Готуємо дитину до літнього табору: що радить психолог
- Щоденний звіт у вайбері, класні майстер-класи, збалансоване харчування, - розповіла Тетяна Кітчак. - Ціна середня у Тернополі. А найкраща рекомендація - задоволена дитина. Тані зараз 9 років.

Цілий день свіже повітря і щодня купа нового

Любов Вовк зізналася, що її син та донька теж відвідували табір Space camp. Обрали, перш за все, бо мама особисто знала організаторів.

  • Багато з них - молодіжні лідери ПЛАСТу, яким я спокійно довірити і старшу, і згодом молодшу дитину, - пише Любов Вовк. - Бо в них великий досвід роботи з дітьми.

Обираючи табір для доньки Софійки та сина Юрчика, передусім, звертала увагу на розпорядок дня. Щоб день був активним і на свіжому повітрі. Враховувала й уподобання дитини. Скажімо, цього року Юрчик відвідуватиме табір з напрямком IT, що малого цікавить найбільше. Третє - це харчування, підсумувала пані Любов.

  • Мої обоє дітей були і в «Дивосвіті» у Лілії Проць, - розповіла Любов Вовк. – Там дитину зацікавлять, якого б віку і уподобань не була б. У цьому таборі діти цілий день на свіжому повітрі, і всі ігри й майстер-класи – активні. Для нас це було важливим.

Найкраще було, коли малі повертались з табору. Чути їхнє захопливе: «Мааам, а ми сьогодні це вчили, а нам таке показували, а ми там були», - кращого й шукати годі.

  • Емоції завжди були класними, - похвалилась мамуся. – Щодня дізнаються щось нове, гуляють на свіжому повітрі, на закінчення зміни потрібно було приготувати чи дефіле, чи представити щось на конкурс талантів. Ви би бачили, як вони старались!

Керівники усіх «денних» таборів зараз створюють для батьків групи у Вайбер. І протягом дня скидають фото, чим діти займаються, що їдять. Тому батьки можуть стежити, чим їхня малеча живе протягом дня.

До речі, усі табори, як «денні», так і стаціонарні, де діти залишаються на ночівлю,  цілодобово будуть під наглядом поліції.

Коментар

Володимир ПАХОЛКІВ, старший інспектор відділу ювенальної превенції ГУНП в області:

  • З метою забезпечення безпеки та оздоровлення дітей, у кожному оздоровчому закладі працівники поліції нестимуть службу із забезпечення публічної безпеки і порядку. Цілодобово. Створені графіки для поліцейських, як у районних відділах та відділеннях, так і в Тернополі. Це все відбувається в рамках заходів «Безпечне місто». Нагляд поліції стосується як стаціонарних таборів, розташованих в районних центрах, так і міських таборів.   

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up