20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.
Апетитний салат, у якому шеф-кухар ресторану “Тропік” поєднав креветки, авокадо та помідори чері популярна страва серед відвідувачів.
- На розігріту сковорідку змащену олією ми висипаємо потертий пармезан і даємо йому запектись, - розповідає шеф-кухар ресторану Віктор Марчук. - Знімаємо його і ставимо, наприклад, на стакан, щоб цей чіпс мав форму. Ставимо її в холодне місце.
Авокадо нарізаємо кубиками та маринуємо в соєвому соусі з медом, гірчицею та оливковою олією хвилин 10. Щоб приготувати соус, потрібно змішати всі інгредієнти в пропорціях один до одного.
- Замариноване авокадо викладаємо у форму-кільце, - продовжує Віктор. - Нарізаємо кружельцями помідори, викладаємо їх на авокадо. Підсмажуємо до готовності почищені креветки з болгарським перцем без шкірки та кедровими горіхами.
Викладаємо креветки на помідори і зверху накриваємо чіпсою з пармезану. В чіпсу кладемо зелень та поливаємо соєвим соусом.
- Це авторський рецепт, - розповідає шеф-кухар. - Я подорожував і бачив, як кухарі презентують, як по-своєму готують. І з того брав щось для себе і от вийшов такий рецепт. Він корисний, адже морепродукти збагачені омега-3. Авокадо багате білком, пармезан - кальцієм. Зелень також дуже корисна.
Скільки чого треба:
Креветки без голови - 5 шт, авокадо - 160 г, помідори чері - 70 г, пармезан - 30 г, болгарський перець -30 г, кедрові горіхи - 20 г, зелень, рукола, соєвий соус, мед, оливкова олія, кунжут.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 38 від 20 вересня 2023
Читати номер
Катерина