Партнер рубрики Події

Готуємось до можливих блекаутів: скільки коштують свічки та газові пальники у Тернополі

Готуємось до можливих блекаутів: скільки коштують свічки та газові пальники у Тернополі
  • У ВАТ «Тернопільобленерго» регулярно публікують графіки можливого відключення світла у області. Наразі потреб у віялових відключеннях немає, однак влада та тернополяни готуються до можливих блекаутів взимку.
  • Ми дізналися, скільки коштують речі, які допоможуть під час відключень світла. Де дешевше та чи скуповують їх тернополяни? Про це у матеріалі!

На випадок відключень світла на Тернопільщині є 485 «пунктів незламності». У жовтні 158 вже розпочали свою роботу. Решта готові відкритися в межах години при необхідності. В Обласній військовій адміністрації також повідомили, що у надзвичайних випадках кількість пунктів обігріву зможуть збільшити.

Читайте також:

Чи готова Тернопільщина до початку опалювального сезону та чи підготували пункти незламності

Відео дня

Скільки коштують свічки

На випадок відключень світла деякі тернополяни купують свічки про запас. Ми дізналися, які ціни у різних магазинах та на ринку міста.

Продавці на Центральному ринку розповідають – тернополяни купують свічки на випадок відключень світла.

– Коли стало холодніше і почався опалювальний сезон, то попит на свічки став більший, - каже продавчиня Тетяна. – Для будинків краще купувати звичайні, столові.

Є свічки тривалого горіння на одну, дві та навіть три доби горіння, однак продавці кажуть – вони призначені лише для лампадок, їх не можна палити в приміщенні через шкідливі для людини випари. Попередження є і на упаковці.

Ціни на столові свічки на ринку – приблизно 15-18 гривень за штуку. Вони горять приблизно 6-7 годин, кажуть продавці.

У магазинах з товарами для дому також є великий вибір свічок, які призначені для використання у приміщенні. У магазині «Червоний маркет» найдешевші господарські свічки коштують 10 гривень. Також є циліндричні та декоративні свічки, які коштують від 30 до 59,9 грн за штуку.

У Магазині «Аврора» столові свічки коштують від 14 до 19 гривень за штуку.

Столові свічки у магазині «Є таке» коштують 16,9 грн за штуку.

У місцевих супермаркетах вартість столових свічок від 10 до 19 гривень за штуку.

Декоративні коштують значно дорожче. Ціни сягають 200 гривень за штуку.

Газові пальники та міні-печі

Також на прилавках магазинів та на ринку є чимало портативних газових горілок. В середньому вони коштують від 200 до 500 гривень. Продавці кажуть, такі горілки згодяться для того, щоб підігріти їжу чи закип’ятити воду. Ціни на газовий балончик починаються від 49 гривень в магазинах товарів для дому. На ринку вони коштують 60-80 гривень.

Одного такого вистачить в середньому на 130-180 хвилин роботи.

Також продають і одноразові портативні спиртові пальники. Вони горять до 60 хвилин. Їх можна використовувати у приміщенні. Коштують такі від 50 до 80 гривень.

А ви готуєтесь до можливих блекаутів? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач09

    Клоунада цирк надроті .

keyboard_arrow_up