Партнер рубрики Події

Град падав розміром з квасолю

Град падав розміром з квасолю
Пробки на дорогах, поламані дерева, рев сигналізацій машин під офісами і на стоянках спричинив у Тернополі вчорашні град і зливи.

Близько 15.30 год у понеділок раптово потемніло на вулиці. Зненацька почав падати сильний дощ. Тернополяни, які в той час опинилися на вулиці, накривалися пакетами та бігли під наркиття, перестрибуючи калюжі, які утворилися на дорогах за лічені хвилини. Від сильної зливи не рятувала навіть парасоля.

Раптово почав падати град. У різних кінцях міста він був у діаметрі від 6 мм і до сантиметра та більше. Град голосно грюкав по підвіконні редакційного вікна та час від часу влучав у людей, які з цікавістю визирали через вікна. Доріжку у садку поблизу офісу повністю засипав град і вона біліла, наче під снігом. Від голосного грюкоту та сильного дощу в автомобілях вмикалася сигналізація. Автомобільні сирени вили від граду одна за одною. 

Температура повітря за годину перед зливою знизилася з 28 до 18 ºС, повідомила начальник авіаметеорологічної служби Таїсія Бондарчук.

Відео дня
lang="uk-UA" style="margin-bottom: 0cm">Короткочасні дощі, зливи та град місцями будуть у Тернополі та області і сьогодні, 24 червня. Місцями будуть сильні шквали.

  • Нашою областю пройшов холодний фронт із Заходу, — каже пані Бондарчук. — Він і спричнив град та шквали. Зливи та град пройшли не тільки нашою місцевістю, а й сусідньою Львівщиною, іншими областями. Подекуди на Тернопіллі, зокрема знаю точно в Кобзарівці Зборівського району, шквали були такі сильні, що поламали дерева.

     

    Катерина ОНОПКО

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    В Козівському районі, с.Вибудів, с.Олесино також поломало дерева, позривало шифер з будинків
  • Anonymous

    на скільки я розумію - і про це вже десь говорилося - статті пишуться наперед, тобто будуть опубліковані у найближчому номері паперової версії газети.
  • Anonymous

    біля універсаму взагалі потоп був,тролейбуси їхати не хотіли

    Anonymous reply Anonymous

    там постійно дупа під час зливи. і на Острозького - також. Давно пора б щось придумати комунальним службам концептуальне там.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
07:59 МВС запустило два нових електронних сервіси для військових. Що з їх допомогою можна зробити 21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up