Партнер рубрики Події

Громада села Бодаки офіційно відмовилась від московського патріархату

Громада села Бодаки офіційно відмовилась від московського патріархату
  • Громада села Бодаки Вишнівецької ОТГ разом із священнослужителем офіційно перейшла з Української православної церкви (МП) до Православної церкви України.
  • Таке рішення громада прийняла раніше, а сьогодні перехід оформили офіційно, зареєструвавшись у державному реєстрі.  

Перехід парафії відбувся на загальних зборах, де віряни виявили своє вільне бажання перейти з Української православної церкви (мп) до Православної церкви України.

Про це йдеться у повідомленні Тернопільської ОВА.

Все майно та церковні споруди передали у власність ПЦУ. Відтепер, церковна громада стала парафією Православної церкви України.

Відео дня

В обладміністрації зазначають, що на Тернопільщині тривалий час не було реєстратора, який мав доступ до здійснення державної реєстрації релігійних організацій. Зараз реєстрація відновилась.

– Дякуємо Міністерство юстиції України за конструктивну позицію у питанні держреєстратора, – заначили в обласній адміністрації.  

Таке важливе рішення громади села Бодаки стало показовим прикладом того, як без порушення Конституції домогтися бажаної справедливості і принциповості у релігійному питанні.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що у Тернополі, починаючи з 6-го квітня, щодня проходять мирні акції проти московського патріархату біля церкви Віри, Надії, Любові та матері їх Софії.

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Марія Пилипчук

    Звичайно, це дуже добре, але  прошло вже більше року страшної війни!!! Скільки ще має загинути, щоб до людей дійшло???
  • Maria Martuniyk

    🙏🙏🙏

keyboard_arrow_up