Партнер рубрики Події

Гучна коляда та історія, що оживає через тисячоліття: відбувся ювілейний "Парад вертепів" (ФОТО)

Гучна коляда та історія, що оживає через тисячоліття: відбувся ювілейний "Парад вертепів" (ФОТО)
  • 31 січня в концерт-холі ТРЦ «Подоляни» відбувся 10-й ювілейний «Парад вертепів у Подолянах».
  • Наймолодшому за історію параду учаснику виповнилося 3 рочки, найстаршому – 89 років.

 Фестиваль вертепів щороку збирає колективи учасників зі всієї Тернопільської області та навіть із сусідніх областей. Кожен колектив виступає в рамках регламенту 15-ти хвилин, демонструючи історію, що оживає через тисячоліття – Чудо народження Ісуса Христа. До участі в параді вертепів зголошуються і професійні і аматорські колективи, віковий склад учасників теж буває дуже різний. Але всіх єднає дух Різдва, колективи-суперники підтримують і вболівають один за одного, адже на такому святі немає переможених – лише переможці!

Щороку всі учасники Параду вертепів отримують чудові подарунки від ТРЦ Подоляни – солодкий дарунок та запрошення на ковзанку, тому вже сама участь в цьому дійстві для дітей завжди свято. Приємно звичайно стати і переможцем фестивалю!

Відео дня

Зразковий художній аматорський фольклорно-обрядовий ансамбль «Ходаки» - лауреати і переможці районних, обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів вибороли ІІ місце на ювілейному «Параді вертепів у Подолянах» та отримали грошову премію від організаторів фестивалю.

«Відродження українських народних традицій, збереження культурної спадщини нашого народу є головним завданням для кожної свідомої людини, тому «Парад вертепів у Подолянах» - це щорічний фестиваль, який ми проводимо вже 10 років поспіль. Дуже приємно, що цьогоріч вже вдруге учасником нашого фестивалю став соціальний проект для молоді з інвалідністю «Життя у повноті», що діє при Карітас Тернопіль» - говорить організатор фестивалю Почесний консул Угорщини в м.Тернопіль, Президент благодійного фонду «Подоляни» Тетяна Чубак. – Вони великі молодці, адже відкинувши всі страхи і сумніви піднялися на сцену і завоювали наші серця! Вже вдруге вони перемогли у номінації «Приз глядацьких симпатій» і отримали крім грошового призу ще спеціальний приз - похід в кіно для всієї команди учасників. Вдячні нашим постійним партнерам і співорганізаторам – Православній Церкві України, які допомагають нам в підготовці та проведенні цього дійства».

До слова на параді вертепів діє професійний склад журі, крім представників від організаторів ТРЦ Подоляни і ПЦУ до нього входить заслужена артистка естрадного мистецтва України Олександра Бурміцька.

За інформацією художнього керівника Зразкового аматорського фольклорно-образового ансамблю "Ходаки" Михайла Полюги та жіночого фольк-гурту "Веселі молодиці". Фото - Михайла Урбанського

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up