Партнер рубрики Події

Гучний вибух поблизу Скалата: люди налякані і не розуміють, що коїться

Гучний вибух поблизу Скалата: люди налякані і не розуміють, що коїться
  • У редакцію за нетривалий час надійшло кілька повідомлень про гучний звук вибуху, який чули жителі Підволочиського району та Хоросткова, що на Гусятинщині. «Що сталось?» - хвилюються читачі.
  • Поліція прочесала ліс і опитала місцевих, які живуть неподалік. Люди наполохані.
  • Десь годину тому у Підволочиському районі чули дуже гучний вибух, ніби літак взірвався, - чоловік, який зателефонував до редакції, був стурбований. – У людей аж двері в хатах повідкривались. Вибух був дуже сильним, десь в районі Склата. Що сталось? Ніде ніяких повідомлень. Може, ви щось знаєте?

За кілька хвилин – нове повідомлення від читача Руслана – вибухнуло десь неподалік Хоросткова, що на Гусятинщині. Ніхто не знає причини, але люди налякані.  

Що сталось, ми намагались з’ясувати в рятувальників та поліції. Перші одразу запевнили, що жодних надзвичайних подій в районах області за останні кілька годин не траплялись. Проте обіцяли уточнити. Невдовзі журналістам перетелефонували: таки все спокійно.  

У поліції спочатку теж запевнили, що повідомлень про надзвичайні події немає. Припустили, можливо, що на Підволочищині підривають кар’єри. Згодом передзвонили.

Відео дня
  • Було повідомлення в Підволочиський райвідділ поліції від жителя. Він повідомив про вибух, - розповів начальник відділу комунікації головного управління Нацполіції в області Сергій Крета. – Поліцейські виїхали на місце, опитали чоловіка. Той пояснив, що гучний звук був у районі лісосмуги. Правоохоронці поїхали туди, прочесали весь ліс - нічого. Опитали мешканців навколишніх будинків.

Згодом з’ясувалось, що над цією територією пролітав військовий літак. Ймовірно, він потрапив у певну зону - стався звуковий вихлоп, схожий на вибух. Він, як з’ясувалось, і переполохав жителів кількох районів.

  • Ні падіння літака, ні його технічного ушкодження немає, все в нормі, - запевнили у поліції. - На щастя, жертв також не було.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (23)
  • Юрій Люб'янецький

    В Старо Констянтинові полігон літаки реактивні літають. Я на роботі був коли бахнуло. Нічого страшного.
  • гср

    люди, та за совка часто так бахкало коли з Чорткова літаки реактивні літали, а літали вони часто. а тут люди або вже забули, або молоде покоління ніколи й не чуло такого звуку від реактивних літаків.
  • Інна

    Це не кар'єр а літак з Хмельницькок воєнної бази. Минулого літа частенько було чути в підволочиську.  Пролітали практично над головами. Дуже низько. Єдине не розумію чому навчання проходить над містами а не десь над полями. Вікна чуть не вилітають )
  • Роман Кушнір

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up