Партнер рубрики Події

Гуляють в парках, з дітьми та без масок: чи дотримуються тернополяни нових правил (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Гуляють в парках, з дітьми та без масок: чи дотримуються тернополяни нових правил (ФОТОРЕПОРТАЖ)
  • З 6 квітня почали діяти нові карантинні обмеження. Вони стали суворіші, як і відповідальність за їх порушення.
  • Чи дотримуються тернополяни карантину та чи виконують правила – читайте у матеріалі.

Відтепер тернополяни не можуть ходити у громадських місцях без масок, виходити з дому без документів, що підтверджують особу, відвідувати дитячі та спортивні майданчики, гуляти у скверах та парках, тощо. Діти до 14 років можуть ходити вулицею лише у супроводі батьків. Не можна переміщуватися групою осіб понад 2 людини.

Після посилення правил багато тернополян, які за кілька днів до цього гуляли з дітьми в парках, залишились вдома. Дитячі майданчики порожні, принаймні в парках та біля деяких будинків. Однак на спортивних майданчиках можна зустріти людей, які вирішили попри заборону зайнятися спортом.

У парках можна побачити людей. Дехто просто йде через парк на роботу, хтось вигулює тварин. Однак є і ті, хто прийшов до парку відпочити – посидіти на лавці або навіть привели дітей на прогулянку.

Відео дня

Не всі дотримуються правила про переміщення групою осіб понад двох людей. Це правило, як помітив журналіст «20 хвилин», порушують чи не найчастіше. По 3 – 4 людей ходять студенти, пенсіонери.

Не всі одягають маску, а дехто носить її на шиї чи бороді. Не всі дотримуються безпечної відстані в чергах до магазинів та банків. Біля деяких банків у центрі міста люди забувають про дистанцію 1,5 – 2 метри та стоять один біля одного.

Але є люди, які все ж вімовилися від прогулянок з дітьми вулицями та у громадських місцях. Під час карантину можна помітити, як з дітьми «прогулюються» на балконі. Є і ті, хто замість дитячого майданчику виходять до під’їзду будинку чи навіть на парковку, що не забороняють правила. Однак все ж варто пам’ятати про необхідність залишатися вдома під час карантину і виходити з будинку лише при необхідності.

Як пояснюють у міській раді, щодня вулицями міста патрулюють понад 20 додаткових піших патрулів та два автомобільні наряди. За дотриманням встановлених обмежень стежать працівники патрульної поліції, муніципальної інспекції, ДСНС та Нацгвардії.   

За порушення правил карантину передбачена адміністративна та навіть кримінальна відповідальність. Тернополян закликають дотримуватися карантину, адже так ви можете убезпечити себе та своїх близьких.

А ви дотримуєтеся карантину? Як ставитеся до обмежень? Пишіть у коментарях! 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • гср

    колись за совка нас вчили, що "солнце, воздух и вода, наши лучшие друзья" і навпаки виганяли надвір, щоб ми не сиділи по хатах, а тут щось навпаки виходить. з однієї сторони, людей лікувати не мають чим, вся надія на імунітет, а забороною гуляти його якраз і гроблять?
  • Татьянка Гамалевич

    Епiцентр( спонсор лнр  та днр ) по за карантин.там дуже Багато скупчення людей.чому про це СМI замовчують???(((
  • Тихоліз Міша

    Подивіться відео Комаровського про маски і вам все стане зрозуміло.

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=123253895976172&id=101456454822583

  • Богдан Богданович

    На останньому фото РСП

    Богдан Богданович reply Богдан Богданович

    ЯжМАТь
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up