Тернопільський гурт TVORCHI вирушив на Євробачення. Де і коли відбудеться музичний конкурс-2023?

Тернопільський гурт TVORCHI вирушив на Євробачення. Де і коли відбудеться музичний конкурс-2023?
  • Переможці національного відбору Євробачення-2023 гурт TVORCHI з Тернополя вирушив на пісенний конкурс.
  • Де і коли він відбудеться у 2023 році?

Гурт TVORCHI, який цього року представлятиме Україну на Євробаченні, ввечері 1-го травня вирушив поїздом Київ - Хелм (під кодовою назвою TVORCHI EXPRESS) до Ліверпуля, розповіли в Укрзалізниці.  Вже за декілька днів у цьому англійському місті відбудеться наймасштабніший пісенний конкурс Європи – Євробачення -2023.

Як повідомляють в Укрзалізниці, учасників гурту Джеффрі та Андрія впізнали пасажири потягу. Вони користувались популярністю. Улюбленці українського шоу-бізнесу з Тернополя фотографувались з  охочими і роздавали автографи.

Відео дня

До слова, TVORCHI – український музичний гурт із Тернополя, заснований 2018 року саунд-продюсером Андрієм Гуцуляком та вокалістом Джеффрі Кенні. Артисти вже випустили чотири студійні альбоми: The Parts (2018) та Disco Lights (2019), 13 Waves (2020), Road (2021). Виконують пісні українською та англійською мовами. Переможці Національного відбору на Євробачення 2023 та премії YUNA у 2021 та 2022 роках.

Місце і дата проведення Євробачення-2023

67-й пісенний конкурс мав відбутися в Україні, адже український гурт Kalush Orchestra 2022 року виборов перемогу. Але через неможливість проводити таке масштабне шоу на території країни, в якій точиться війна, конкурс від імені України відбудеться у Ліверпулі, Велика Британія. Місцем його проведення обрано арену Liverpool.

Перший півфінал «Євробачення-2023» глядачі вже зможуть побачити 9-го травня, другий – 11-го травня. А от ім'я переможця конкурсу оголосять 13-го травня, саме тоді відбудеться фінал.

Учасники

Цьогоріч до Ліверпуля приїдуть представники від 37 країн. Від участі в «Євробаченні-2023» відмовилися три країни – Болгарія, Північна Македонія та Чорногорія. Мовники пояснили своє рішення браком фінансування.

А от країну-агресорку росію відсторонили від конкурсу. Європейська мовна спілка (EBU) 2022 року призупинила членство РФ через повномасштабне вторгнення до України. Росія буде дискваліфікована доти, доки в країні не зміниться політичний режим.

Також EBU дискваліфікувала білорусь. Позбавлення членства країни відбулося ще 2021 року, через порушення прав людини у країні.

Бажаємо хлопцям успіху та перемоги, і вже готові безпечно доставити кришталевий мікрофон до столиці, як і минулого року, – зазначили в Укрзалізниці.

Опитування

Чи стане гурт TVORCHI переможцем Євробачення-2023?

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали про те, що Міністерство культури України допоможе гурту TVORCHI з Тернополя поїхати у промотур на Євробачення та виступити у Найробі. Читайте також ексклюзивне інтерв’ю з артистами від наших журналістів.

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Nataliya Mazur

    Перше! І ніяк інакше!
  • Tina Sh

    Надіємося на місце в 10 кращих.
  • Оксана Онищук

    Тримаю за вас кулаки.  Бажаю  перемоги.
  • Irene Boyko

    2

keyboard_arrow_up