Партнер рубрики Події

Мінкульт допоможе гурту TVORCHI з Тернополя поїхати у промотур Євробачення та виступити в Найробі

Мінкульт допоможе гурту TVORCHI з Тернополя поїхати у промотур Євробачення та виступити в Найробі

Мінкульт допоможе гурту TVORCHI, який представлятиме Україну на Євробаченні, оформити необхідні документи, аби музиканти могли поїхати у промотур Євробачення і виступити у Найробі.

 

Про це сказала у ексклюзивній розмові з кореспондентом Укрінформу заступниця міністра культури та інформаційної політики Галина Григоренко.

Заступниця міністра зауважила, в Мінкульті розуміють важливість представлення українського голосу за кордоном і підтримуватимуть митців у їхньому прагненні просувати нашу культуру й доносити правду про події в Україні поза її межами.

Відео дня

Подання відомостей про військовий облік під час оформлення чоловіками-артистами документів на виїзд за кордон засвідчуватимуть, що вони усвідомлюють свій обов’язок перед державою та повернуться з відрядження, зазначила вона.

Нагадаємо, після інциденту зі стендап-коміком Андрієм Щегелем, який виїхав до Туреччини у складі групи на підставі тимчасового дозволу і залишився там, отримавши три повістки, Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) подало на затвердження уряду більш жорсткий порядок отримання дозволів на тимчасовий виїзд за кордон чоловіків призовного віку.

Гурт TVORCHI в Інстаграмі висловив побоювання, що через зміну правил виїзду для артистів йому не вдається виступити у м. Найробі на запрошення USAID, а також вирушити у промо-тур Євробачення.

 

Читайте також:

Чим дивуватимуть на Євробаченні і як представлятимуть Україну: ексклюзивно розповіли TVORCHI

На Євробаченні Україну представлятиме тернопільський гурт TVORCHI! Що про них відомо?

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up