Партнер рубрики Події

"Хлопче, спочивай з миром": Тернопіль прощається із 20-річним військовим

"Хлопче, спочивай з миром": Тернопіль прощається із 20-річним військовим

Солдат Національної гвардії Андрій Б. (прізвище відоме- прим.авт.) помер в ніч із 30 на 31 липня. Поховають юнака 1 серпня на Микулинецькому кладовищі.

Нагадаємо, що 29 липня 20-річний солдат військової частини 3014 вистрілив собі в голову у залі суду, де він ніс службу. З вогнепальним пораненням його госпіталізували в Одеську міську лікарню №10. Майже дві доби медики намагалися врятувати життя хлопця, але не змогли. Його стан оцінювали як важкий критичний. Минулої ночі він помер. Товариші та командири не можуть оговтатися від того, що трапилось. Адже, кажуть, Андрій був зразковим бійцем, мав відмінні оцінки за різними дисциплінами. Разом із товаришами він організовував конвоювання підсудних у суді. Перед тим, як заступати на службу, він спілкувався із психологом. Ніяких ознак тривоги спеціалісти не помітили. Коли роздався постріл у вартовому приміщенні, інші військові прибігли у кімнату, де був Андрій, одразу викликали швидку, розповідає прес-офіцер Південного територіального управління Володимир Бєлов.

- У вартовому приміщенні Андрій був сам. На жаль, це режимний об’єкт, а тому камер спостереження у кімнаті, де сидять вартові, немає, - зауважує він.

За словами співрозмовника, наразі не лише слідчі проводять розслідування (відкрили кримінальні провадження за ст. 115 «Умисне вбивство» (самогубство) та ст. 15 Замах на злочин (самогубство), а й триває службова перевірка.

Відео дня

- Усі військовослужбовці, які контактували із покійним, крім спілкуванням із психологом, проходять поліграф у Південному територіальному управлінні. Наразі жоден із них так і не знає, що могло стати причиною такого вчинку солдата, - каже Володимир Бєлов.

Товариші із одеської військової частини супроводжували тіло товариша у Тернопіль. Усі витрати на поховання взяли на себе нацгвардійці.

- Не знаю, що трапилось, чому він так зробив… Але спочивай із миром, хлопче. – додав прес-офіцер.

Тіло юнака уже привезли в Тернопіль. О 10.00 розпочнеться молебень у Домі Печалі на Микулинецькому кладовищі. А вже об 11.00 відбудеться поховання.   

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (26)
  • Леся Денис

    Вічна і світла память
  • Инна Малашенко

    Вічна пам'ять Герою!
  • Анастасия Шибинская

    Вечная память!
  • Валентина Кулешова

    Вечная память .боже когда же это все закончится убивают детей.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up