Партнер рубрики Події

Хлопчика, який просидів два роки вдома під замком, повернули мамі

Хлопчика, який просидів два роки вдома під замком, повернули мамі

14-річного хлопчика, якого тримали вдома під замком понад два роки, повернули мамі. Жінка пообіцяла, що син тепер відвідуватиме школу і його трохи підлікують. Кримінальне провадження, відкрите проти неї, триває.

У притулку дитина пробула всього два тижні. Жінка, найнявши адвоката,  забрала сина звідти, мовляв, їх не влаштовують умови у ньому. Законних підстав не віддавати хлопця жінці не було.

Нагадаємо, у Заліщиках жінка тримала понад два роки під замком вдома свого сина. Хлопчик не відвідував  школу і навіть не виходив на вулицю. Для усіх допитливих у неї була легенда – дитина виїхала на постійне місце проживання за кордон. Сину ж жінка щодня розповідала,  що люди навколо погані, що серед них перебувати небезпечно, що всі бажають йому тільки зла. Про такий випадок правоохоронці дізнались на початку квітня. І уже невдовзі хлопець потрапив в обласний притулок для неповнолітніх – Центр соціально-психологічної реабілітації. 


- Спершу вони самі погодились на перебування у нашому Центрі, а потім мама передумала, була категорично   проти того, щоби дитина була в нас, - розповідає директор Центру Володимир Завіша. -  Ну і створювати якісь перешкоди їй не було сенсу – поліція розглядає це питання, розслідує. Ми, на запит слідчого, передали йому результати усіх експертиз. Умови проживання вдома, як говорив я раніше, нормальні: жінка його доглядала, годувала. Ну,  а за те, що не ходив у школу,  то маму будуть притягувати до відповідальності.  Якщо суд вирішить, що вона скоїла злочин, то нестиме покарання.  Наразі і у подальшому його перебування  буде ще певний час на контролі в соцслужбах, в поліції.  Так що там вже ніяких таких критичних моментів не повинно бути. 


За час перебування у притулку, додає директор, хлопець почав спілкуватись з іншими дітьми. Щоправда, з молодшими, не однолітками. З ними почав грати м’ята і так далі. Утім найбільшим його бажанням було повернутись додому.

Відео дня


- Ми пропонували деякий час побути у нас, аби хлопчина трохи краще відійшов від усієї ситуації, - додає пан Завіша. – Але вони не захотіли. Маму ми повідомили про стан здоров’я сина, бо його дещо треба підлікувати. Самі ж, так як мама не позбавлена батьківських прав, таке питання вирішувати не могли.  Відтак після засідання нашої постійної комісії у складі вихователів, психологів щодо терміну перебування в Центрі, та інформування Служби у справах дітей облдержадміністрації, остання видала наказ про передачу дитини матері. 

Жінку, за словами директора, зобов’язали влаштувати дитину у навчальний заклад. Ймовірно, це буде санаторна школа-інтернат у Заліщиках. Адже дитина пропустила два роки навчання, прогалина відчувається, і наразі йому фахівці рекомендують навчання у 6-му класі. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up