Хлопцю, який на Київській кидав з вікна петарду, загрожує штраф

Хлопцю, який на Київській кидав з вікна петарду, загрожує штраф
  • 25-річний хлопець ввечері 23 березня з вікна квартири будинку на Київській, 9 кинув предмет, який зірвався. Правоохоронці хулігана знайшли.
  • На нього склали адмінпротокол, йому загрожує штраф. Щоправда, невеликий. Як з'ясувалося, кидав він потужну петарду. Сусіди розповідають, що подібні постріли чули не вперше, але ніколи не бачили звідки вони. 

Нагадаємо, посилання на відео в соцмережі Instagram, на якому видно, як хлопці з вікна квартири викидають предмет, з якого виривають кільце, а потім чути вибух, журналістці "20 хвилин" надіслала мешканка будинку на Київській, 9. Трапилося це ввечері в суботу, 23 березня близько 21.30. У поліцію дівчина не зверталася. Про випадок на лінію "102" повідомила редакція "20 хвилин". Виклик зареєстрували, на місце виїжджали правоохоронці. Редакція надала їм відео. Хлопець, на сторінці якого було це відео, на повідомлення журналістів не відповів. А через кілька хвилин після приїзду поліції до будинку хлопець видалив відео із сторінки, своє фото, змінив нікнейм і закрив сторінку. 

Після публікації увечері 23 березня до журналістів звернулося кілька мешканців, які розповіли, що такі постріли чули не вперше, але не могли зрозуміти звідки вони.

- Справді, такі постріли було чути не вперше. Але ми не могли зрозуміти звідки вони, бо постріл пролунав, поки вибіг на вулицю чи виглянув у вікно, то вже нікого нема і не видно звідки щось летіло, - розповідають мешканці будинку. - А тут він виклав відео. Звісно, ми не можемо казати, що це точно той самий хлопець всі ці рази кидав петарди, але є підозри. І ще: під тими вікнами, звідки кидали петарду, дитячий майданчик. Якби там були діти? Чи хтось проходив? Добре, що журналісти і поліції швидко відреагували. Може нарешті тих хуліганів це якось провчить. І в місті ще діє заборона на використання піротехнічних засобів до завершення Операції об'єднаних сил. 

Відео дня

В ГУ Нацполіції в Тернопільській області кажуть, що на місці події вилучили шматочки паперової обгортки від петарди.

- Вона була досить потужною, тому був сильний звук, - коментує начальник відділу комунікації головного управління Нацполіції в області Сергій Крета. - Хлопці сиділи, компанія, пили пиво. Власник квартири сказав, що має потужну петарду і запропонував зняти на відео, як її зриватимуть. Так і зробили. Завдяки небайдужим громадянам їх вдалося знайти. 

Правоохоронці склали адмінпротокол за статтею 173 Адміністративного кодексу України. Дрібне хуліганство тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 51-119 грн. Або виправні роботи від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, а в разі, якщо за обставинами справи, з урахуванням особи порушника, застосування цих заходів буде визнано недостатнім, — адміністративний арешт на термін до п’ятнадцяти діб.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Ну таки дійсно просто смішно такий штраф це просто ганьба для такої країни . Треба було його відправити парк підмітати на тиждень то може б троха розуму прибавилось ,а так що зараз 51-119 грн .
  • Діонісій

    який штраф, громадські роботи в центрі Тернополя, місяць попрацює, а потім бажання таке робити пройде.
  • Оксана

    Гормони і відсутність мозгів. Вася диви як я вмію.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up