Партнер рубрики Події

У міськраді черги на зміну місця голосування. Зробити це можна ще протягом п'яти днів

У міськраді черги на зміну місця голосування. Зробити це можна ще протягом п'яти днів
  • Президентські вибори 2019 відбудуться 31 березня. Чимало виборців хочуть змінити своє місце голосування, оскільки працюють чи навчаються не в тому місті, де зареєстровані.
  • У відділі ведення держреєстру виборців кажуть, що за день з такими заявами приходять сотні людей.
  • І нагадують, що змінити місце голосування можна лиш до 25 березня. 

- Я зареєстрована у Бережанському районі, але працюю та живу у Тернополі і вирішила, що голосуватиму тут, - каже Юлія Лещук. - Прийшла у відділ ведення державного реєстру виборців у міську раду, а тут чимала черга. І всі з різними питаннями. Одні міняють місце голосування, інші перевіряють чи є в базі, хтось вже забирає відкріплення. Був чоловік, який хотів написати заяву замість свого сина, бо той хоче голосувати тут, а не там, де прописаний. Сказали, що не можна так, бо кримінальна відповідальність. Має прийти син. До речі, тут багато молоді в черзі. Я подала заяву, відкріплення маю забрати завтра. 

Працівники відділу ведення держреєстру виборців кажуть, що станом на 14.30 прийняли близько 300 заяв на зміну місця голосування. 

Відео дня

- Змінити місце голосування можна було з 31 грудня 2018-ого року, але люди почали приходити лиш в лютому, - кажуть у відділі. - Змінити місце можна лише до 25 березня, тому охочим це зробити слід поспішити. Ми очікуємо, що в останні дні буде найбільший наплив людей. 

Щоб змінити місце голосування потрібно особисто подати заяву про тимчасову зміну місця голосування у відповідний орган ведення Державного реєстру (у Тернополі - відділ ведення держреєстру виборців у міськраді на вул. Листопадовій, 5) виборців. У заяві слід зазначити дільницю чи адрес, за яким бажаєте проголосувати.

З собою потрібно мати копію паспорту. Для ID-карток є зчитувач. Також потрібні документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси: довідка з місця роботи, довідка з місця навчання, документ, який підтверджує право власності або оренди на житло, яке знаходиться за місцем, де виборець хоче проголосувати, довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. Якщо ви подорожуєте – показуйте проїзні документи, путівку в санаторій тощо. 

Відділ ведення держреєстру виборців у міській раді працює з 8.00 до 17.00. Обід з 13 до 14.00. Приймають громадян у холі міської ради (при вході ліворуч). 

Нагадаємо, що раніше у відділі повідомляли, що майже усі тернополяни 1998 року народження "пропали" із бази даних. Тому, якщо ви не знайшли себе у списках виборців - потрібно звернутися у міську раду. З собою потрібно мати лише копію паспорта.  

Сервіси Державного реєстру виборців доступні онлайн. Перевірити себе у списках, дізнатись інформацію про дільницю, де голосуватимете і в яких виборах можете взяти участь, можна за кілька хвилин.

Читайте також: Не вклеїли фото у паспорт? У вас ID-картка? На виборах 2019 нові правила голосування

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up