Партнер рубрики Події

Завмерло все — тиша та пусті ряди, продавці бідкаються. Репортаж із Центрального ринку

Завмерло все — тиша та пусті ряди, продавці бідкаються. Репортаж із Центрального ринку
  • З 8 по 24 січня в Україні запровадили локдаун. Під заборону потрапила робота закладів громадського харчування, розважальних закладів, ТРЦ, продаж непродовольчих товарів та робота речових ринків.
  • Журналіст «20 хвилин» перевірив, чи дотримались місцеві підприємці карантину. Хто наважився вийти на роботу та що думають про карантин – читайте у матеріалі.

Напередодні Різдва на місцевих ринках був ажіотаж. Люди масово закуповувались до свята. На вихідних настало затишшя. Ринки були зачинені.Та і після свят на роботу підприємці не вийшли.

Зачинені кіоски та порожні ряди

Речовий ринок пустує. Після початку локдауну більшість підприємців не наважились виходити на роботу. Кіоски, де продають одяг, взуття, дитячі іграшки, інструменти, сантехніку тощо – зачинені.

Хтось лишив оголошення та номери телефонів, щоб клієнти все ж могли щось купити або замовити.

Відео дня

Деякі ряди повністю зачинені. Як розповів один з продавців продуктів – колеги побоялись виходити на роботу.

- Продавців зараз дуже мало, бо дозволили роботу тільки тим, хто продає продукти харчування, засоби гігієни, ветзасоби, - каже продавець пан Дмитро. – Усі інші до 24 січня працювати не можуть. Хто ж захоче отримувати штраф? Але адміністрація ринку нікого не гнала. Є ті, хто а свій страх і ризик лишився, але таких мало.

Опитування

Чи потрібно закривати речові ринки?

Кілька продавців одягу все ж вирішили працювати. Як пояснила одна з продавчинь, потрібно за щось жити.

Однак покупців значно поменшало. Це помітили і продавці продуктів.

- Через локдаун постраждали всі продавці, бо люди знають, що ринки зачинені, сенсу їхати немає, - каже продавчиня овочів поні Ольга. 

Яка ситуація на «Овочевому ринку»

На «Овочевому ринку» ситуація для підприємців краща. Кіосків, де продавали непродовольчі товари, зачинені. Овочі та фрукти, домашню продукцію, можна купити без проблем.

— Якби ще і нас закрили, то ми не знаємо, що б тоді робили, — каже продавець пан Михайло. – Уявіть собі, які збитки понесли б люди, які закупили овочі та фрукти, які швидко псуються, і вийшли на два тижні локдауну. Не думаю, що він взагалі потрібен. Це лише нищить малий бізнес.

Масковий режим на ринках дотримуються не всі. Порушення є як серед покупців, так і серед продавців.  Через холод більшість людей на вулиці в масках. У приміщеннях критого ринку багато людей знімають маски, або спускають їх на бороди.

А що ви думаєте про закриття речових ринків на час локдауну? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (26)
  • Віктор Почаїв

    Ідіотизм вищого гатунку.
    В транспорті, гроші, одяг, це все носії інфекції. І це тільки мала частина того де можна підчепити вірус.
    Чим дальше тим уряд більше сходить з розуму.
    Таке враження що в уряді підчепити інфекцію ідіотизму,а страждають прості люди.
    Вже тільки за одну фразу, міністра, що люди повинні були запастися або замовляти через інтернет необхідні товари потрібно було відправити в "дурдом".
  • віталій боднарчук

    Оренда т/т мінімум 2000 грн, податки, особисті витрати, комуналка, заправка... думаю, достатньо. А ви 8000... це ж не в день і навіть не на тиждень
  • Саша Шашкун

    Треба. Виходити. Намайдани.
  • сергей яковлев

    Рекомендую: якщо до вас завітає цей лицар пера вимагати, щоб він вдягнув противогаз а то хто знає де він буває...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up