Хто платитиме майже мільйон гривень за пам'ятник вчителю у Тернополі

Хто платитиме майже мільйон гривень за пам'ятник вчителю у Тернополі
  • Пам'ятник вчителю, вартістю майже мільйон гривень, мають встановити у Тернополі біля ЗОШ №3 на вул. Грушевського.
  • Основу під постамент встановили ще у 2018 році. 
  • 26 червня на засідані міськвиконкому прийняли рішення, яке дозволяє оплатити роботи, пам'ятник розмістять на території школи.

Проект "Пам'ятник вчителю" реалізується за рахунок коштів міського бюджету в рамках “Громадського бюджету 2018” у сумі 999 800 грн та коштів меценатів.

Раніше пам'ятник обіцяли встановити до кінця 2018 року. 

Нагадаємо, що за словами заступника міського голови з гуманітарних питань Леоніда Бицюри, скульптурна композиція буде з глибокою філософською символікою.

Відео дня



На засіданні міськвиконкому 26 червня прийняли рішення "Про встановлення пам'ятника вчителю, культурної композиції на вул. Грушевського,3", яке дозволяє здійснити оплату будівництва пам'ятника Тернопільській школі І-ІІІ ступенів №3.

- Кошти були виділені на управління освіти і науки, але зважаючи на те, що земельна ділянка належить закладу, буде підписана угода між школою та скульптором, який здійснюватиме роботи, - каже начальник управління освіти і науки Тернопільської міськради Ольга Похиляк. - Це технічне рішення. Зараз пам'ятник готується, але говорити щось конкретне будемо вже по факту.

За словами пані Похиляк, над закінченням роботи вже працюють скульптори. Проте образи, які будуть на постаменті, - не вчитель, а діти. 

Ольга Похиляк зазначила, що, ймовірно, встановлення пам'ятника завершать до Дня Вчителя цього року, який відзначають у першу неділю жовтня. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Ольга Василівна

    стільки грошей викинути на вітер, краще громадський транспорт оновіть
  • Анонім

    Ще чекайте поставлять нас перед фактом , що баблішко закінчилося і треба ще стільки щоб закінчити ту композицію . Ой б.... це просто п......ц як з людей дураків роблять .
  • Анонім

    З тим памятником зганьбилися чисто . Багато людей обурює те ,що гроші вкладаються тупо в бетон , а чому б за ці гроші не закупити якогось обладнання для швидких ,щоб це обладнання рятувало життя . Чи в дитячу лікарню щось купити . Гроші треба вкладати у щось щоб воно приносило прибуток ,а не тупо стояло мертвим грузом .
  • Анонім

    Дуже багато пафосу ви робите тим вчителям . Пора розуміти ,що це така ж пролфесія як і всі решта . Ця професія залежить від всіх інших тобто від токаря ,слюсаря ,інженера ,техного ,конструктора,пекаря ,хлібороба, шахтаря та інших тобто тих хто випускає продукцію ,а якщо точніше то наповняють бюджет ,а з цього бюджету вчителі і годуються . Не потрібно забуватися як відбувалося голосування коли за одну ніч із 300 голосів на ранок було понад 1000 голосів ,і цей так званий проект зайняв друге місце . Всім зрозуміло ,що було задіяно багато людей з батьківських комітетів в примусово-добровільному порядку ,а особливо з цієї мажорної 3 школи це ж очевидно .Виникає питання ,а чому 1000 чоловік рішає за усе місто куда витрачати гроші платників податків .На мою думку треба було провести міський референдум на якому і питати людей ,а чи підтримують цю ідею із памятником . Ця влада тільки і вміє ставити, памятники, вручати таблички з бредовими рекордами і проводити фестивалі. Унас і  так все місто перетворили на хер поймеш ,що ,а щоб вкласти гроші у проект який з 1 мільйона зробить 10 мільйонів так мозгів не вистачає . Де б.... заводи ,фабрики ,робочі місця , де б...... продукція .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up