Партнер рубрики Події

“Хтось просить у Миколая ковдру, хтось - 10 котиків, а хтось - ковбасу”: у Тернополі здійснюють мрії діток

“Хтось просить у Миколая ковдру, хтось - 10 котиків, а хтось - ковбасу”: у Тернополі здійснюють мрії діток
  • “Прошу у Святого Миколая зимовий теплий одяг та, щоб сестричка ділилась іграшками”: про що мріють маленькі тернополяни, дізнавалась журналістка “20 хвилин”.
  • Вже вкотре спільнота Марійська Дружина, що при церкві Св. Ап. Петра організовує благодійну акцію “Листи до Святого Миколая”. 

Потребуючі дітки пишуть листи до Чудотворця з проханнями, як духовними, так і матеріальними. Вішає ці листи малеча у церкві на особливу ялинку, яка стоїть у церкві Св. Ап. Петра, що на “Алясці”. 

   Листи пишуть не усі дітки, а лише із малозабезпечених, багатодітних, бідних сімей, діти сироти та напівсироти, інваліди та онкохворі дітки, діти із розумовими відхиленнями та всі інші, хто дійсно цього потребує. 

Відео дня

   Кожен, хто бажає допомогти дитині у здійснені мрії може зірвати цей лист і придбати подарунок. Звісно, у межах своїх можливостей. 

“Найчастіше просять - зимовий теплий одяг”

Хоч листів на ялинці є чимало, усі бажання не виконані, як пояснюють організатори. Цьогоріч планують подарувати близько 400 подарунків від Святого Миколая. 

   Співрозмовниця пригадує багато зворушливих листів. Каже, багато хто із діток не просить особливих матеріальних подарунків, а хочуть просто бути здоровими та щасливими. Розповідає, найчастіше просять зимовий теплий одяг. Хоч додає, що іноді просять й дорогі матеріальні речі, наприклад, ноутбук чи телефон. Але волонтери обов’язково дізнаються є справді потреба у тому, що попросила дитина. 

    Помічники святого Миколая докуповують необхідне. У них залишилося обмаль часу, аби вчасно спакувати й привезти дітлахам їхні маленькі мрії. Ввечері 18 грудня гурт волонтерів їздить і розвозить по домівках подарунки. 

Також у церкві збирають допомогу для бідних людей, кажуть благодійники. 

Тому, окрім виконання дитячих мрій із листів, помічники Миколая у цій церкві ще просять приносити для безхатченків, самотніх людей похилого віку: їжу, теплий одяг, білизну, шкарпетки, рукавиці. 

За детальнішою інформацією можна телефонувати за номерами: +380986118346 - Юлія, 0974070778 - Ірина. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Юлія Сиротюк

    Купимо))
  • Діти наші квіти :)

    Ой хто хто Миколая любить ой хто хто Миколаю служить !!! Пишіть листи !!!та пам’ятайте Бога в серці не забувайте діткам подарунки ви придбайте мира злагоди бажайте ангели не сплять бувайте :)
  • Валентина Тернопіль

    А я знаю одного блогера, що просить окрім ковбаси ще чорнило за 1 крб. Живе ще совок у макітрах зеленого електорату.

    Сергій Ганжа reply Валентина Тернопіль

    Валентино. А до чого тут взагалі «зелений електора» ?

    Краще долучіться до зорошої справи.
  • Валєра Правдоруб

    Купіть дитині ковдру
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up